19 / 04 / 2024

konya tursab turizm açıklaması

konya tursab turizm açıklaması

Anı&Şems Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan ve turizm açısından Konya'nın yeterli düzeyde tanıtılamadığını belirten TÜRSAB BYK Başkanı Kazım Yanar, gerçekleştirecekleri projeler ile Konya turizmini geliştireceklerini söyledi...

Türkiye'nin ilk gar kütüphanesi Konya'da açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çevirdi. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphanelerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle Meram Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar devam ediyor.

Gevale Kalesi, Konya turizmine kazandırılacak!

Konya Selçuklu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliği ile tarihi Gevale Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki kısmında da çalışmalar zirvede devam ediyor.

Konya Akşehir Arasta Çarşısı’nda tarihi dönüşüm!

KONYA Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan asırlık Arasta Çarşısı’nda başlattığı sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarına hızla devam ediyor. Çarşı ilçeye ekonomik haraketlilik ve turizm açısından katkı sağlayacak.

Konya kış turizm cenneti olacak!

Tahıl ambarı Konya çok kısa bir süre sonra kış turizm cenneti olacak… Derbent İlçesindeki Aladağ kış sporlarına uygunluk potansiyeli ile dikkat çekmeyi başardı. Bölgede tesisleşme çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'a kütüphane, Konya'ya mevlevihane yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal İstanbul'a dev bir kütüphane, Konya'ya ise mevlevihane yapılması için hazırladıkları projenin Bakanlar Kurulu'na sunulacağını açıkladı.

Ever Turizm 10 yılda 33 otel sayısına ulaşacak!

İstanbul ve İzmir'de iki otel ile hizmet veren Ever Turizm, 10 yıl içinde 33 otele ulaşmayı hedefliyor. İstanbul dışında Ankara, Konya, Eskişehir, Edirne ve Çanakkale'de otel yatırımı için mesafe kateden şirket, Van'da da otel planlıyor.

Konya Ilgın'a 2 yeni okul inşa edildi!

Konya Ilgın İlçesi'nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nda iki yeni okul birden öğretime açılacak.Kaplıca bölgesinde açılacak TOKİ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde 102 öğrenci eğitim görecek.

Kazım Yanar:Konya için hedef 10 milyon turist!

Konya'yı turizm potansiyeli yönünden değerlendiren, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Konya Bölgesel Yürütme Kurulu(TURSAB BYK) Başkanı Kazım Yanar, Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Konya'nın, turizm potansiyeli bakımından 2016 yılında bir büyük pa

Konya Skal Kulübü Derneği Akşehir turizmine katkı sağlayacak!

"Konya Skal Kulübü Derneği'nde Akşehir Turizm için bir araya geldi. Turizm liderlerinin oluşturduğu Skal International bünyesinde yer alan Konya Skal Kulübü yeni çalışmalarıyla turizme katkı sağlamaya devam ediyor.

Konya Derbent'e kayak merkezi kurulacak!

Konya'nın Derbent ilçesindeki Aladağ'a kurulması planlanan kayak merkezi ile kentin turizm potansiyelinin ve gelirinin artırılması hedefleniyor. Konya, daha fazla ziyaretçi çekebilmek ve turistleri kentte daha uzun süre konaklayabilmenin yollarını arıyor.

Konya turizm zabıtasına yeni araçlar!

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Turizm Zabıtasının Mevlana Kültür Vadisi kapsamındaki tarihi ve kültürel mekanlarda ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla aldığı araçlar hizmete sunuldu.

Selçuk Üniversitesi, Avrasya Turizm Kongresi'ne hazırlanıyor!

SELÇUK Üniversitesi (SÜ), 28 - 30 Mayıs 2015 tarihlerinde Konya 'da gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Avrasya Turizm Kongresi'ne (EITOC) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

konya tursab turizm açıklaması Haberi

konya tursab turizm açıklaması


Turizm açısından Konya'nın yeterli düzeyde tanıtılamadığını belirten TÜRSAB BYK Başkanı Kazım Yanar, gerçekleştirecekleri projeler ile Konya turizmini geliştireceklerini söyledi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Konya 21. Dönem Bölgesel Yürütme Kurulu'nun yönetimi Anı&Şems Otel'de düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Turizm açısından Konya'nın yeterince tanıtılmadığının altını çizen TÜRSAB BYK Başkanı Kazım Yanar, Konya'nın tanıtımını artırarak turizm acentalarının sorunlarını çözeceklerini söyledi. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Karaman ile acentaların yaşadığı elaman sıkıntısını çözmek amacıyla protokol imzalayacaklarını ifade eden Yanar, "Önümüzdeki süreçte üniversitelerimizin ilgili bölümleri ile imzalayacağımız protokolle öğrencilerimizin staj için kapı kapı dolaşmasından ziyade müracaatlarını ve CV'lerini TÜRSAB büromuza yapacaklar ve acentalarımız da aynı merkezden nitelikli eleman eksikliklerini gidermiş olacak ve öğrencilerimiz de daha birinci sınıftan...