19 / 04 / 2024

Selçuk Üniversitesi, Avrasya Turizm Kongresi'ne hazırlanıyor!

Selçuk Üniversitesi, Avrasya Turizm Kongresi'ne hazırlanıyor!

SELÇUK Üniversitesi (SÜ), 28 - 30 Mayıs 2015 tarihlerinde Konya 'da gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Avrasya Turizm Kongresi'ne (EITOC) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.



Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi öncülüğünde, Konya'da 13 ülke, 51 şehir ve 66 üniversite ve kurumdan 321 bilim insanını bir araya getirecek kongrede hem Türkiye'nin hem de Konya'nın turizm değerleri ve sorunları tartışılacak. Turizm Kongresi'nin ilk kez düzenlenmesine rağmen, kongreye gösterilen yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, kongre çağrısına katılım yoğunluğunun Konya'nın kongre kenti olması ve kongre turizmine açılması için çok önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. 



"KONYA, TURİZMİN GÜNDEMİNE TAŞINACAK" 

Alanda önemli çalışmalan olan uzmanların düşünce ve deneyimlerinin, sektöre çok önemli katlar sağlayacağını ifâde eden Prof. Dr. Çukurçayır, "Mevlana, Çatal höyük. Sille, Kilistra, Selçuklu tarihi ve öteki uygarlık mirası hoşgörü kenti Konya'da yüzlerce katılımcıyı ağırlamak, Konya'yı turizm gündemine taşımak fakültemiz adına gurur verici bir adım olmuştur. Konya'nın turizm sektörüne atacağı çok önemli adımlar var. Bu kongrenin beklenen adımlan hızlandıracağını umuyoruz. Kongre sonuçlarını Konya ve Türkiye kamuoyu ile de ayrıca paylaşacağız. 


Anadolu Telgraf


Geri Dön