29 / 03 / 2024

Konya Derbent'e kayak merkezi kurulacak!

Konya Derbent'e kayak merkezi kurulacak!

Konya'nın Derbent ilçesindeki Aladağ'a kurulması planlanan kayak merkezi ile kentin turizm potansiyelinin ve gelirinin artırılması hedefleniyor. Konya, daha fazla ziyaretçi çekebilmek ve turistleri kentte daha uzun süre konaklayabilmenin yollarını arıyor.



Konya'nın Derbent ilçesindeki Aladağ'a kurulması planlanan kayak merkezi ile kentin turizm potansiyelinin ve gelirinin artırılması hedefleniyor.


Türkiye'deki tarımsal üretim merkezlerinin başında gelen; geçen yıl sadece Mevlana Müzesi'ni 2 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği Konya, daha fazla ziyaretçi çekebilmek ve turistleri kentte daha uzun süre konaklatabilmenin yollarını arıyor. 


Konya'ya yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Derbent sınırları içerisinde bulunan 2 bin 385 rakımlı Aladağ, şehrin " kayak merkezi" olmaya hazırlanıyor. Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde,Derbent Aladağ Kayak Merkezi Jeolojik Etüt Projesi oy birliğiyle kabul edildi.


Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle ilgili en önemli dönemece girildiğini söyledi.


Projenin 260 sayfalık raporunu alarak Ankara'ya gideceklerini vurgulayan Acar, "Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bu projeyi iletmeden önce Konya milletvekillerimizle Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret edeceğiz. Çünkü 'o projeyi bana getirin' demişti. Biz de projeyi götüreceğiz. Ve her şeyin hazır olduğunu belirtip Bakanlar Kurulu kararıyla buranın turizm merkezi ilan edilmesini talep edeceğiz" diye konuştu.


Turizm merkezi ilan edilebilir

Acar, Türkiye'de 20 civarında kayak tesisi olduğunu belirterek şöyle devam etti:


"Aladağ'da kurulacak kayak merkezi Uludağ, Erciyes ve Sarıkamış kayak merkezleriyle mukayese edilecek ölçülerde olacak. Mart ayından yeni çıkmış olmamıza rağmen Aladağ'da 60-70 santimetre yüksekliğinde kar var. Buradaki beyaz örtünün özel makinelerle sıkıştırılması halinde mayısa kadar uzanan bir zaman diliminde kayak yapmak söz konusu olabilecek. Bakanlar Kurulu kararıyla bölgenin turizm merkezi ilan edilmesi durumunda iki önemli unsur ortaya çıkacak. İlki, yüzde 70'e kadar devlet desteği yatırımcıları çekecek. İkincisi burası orman bölgesi olması nedeniyle turizm merkezi ilan edildikten sonra hazineye geçecek. Oradan da Konya Büyükşehir Belediyemizle acemi pisti dediğimiz ilk etabı yapıp Allah'ın izniyle bu kış dönemine yetiştirmek için çaba göstereceğiz."


Konya'ya 3 yılda 11 otel


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar ise Aladağ'ın son yıllarda turizm alanında ciddi gelişmeler gösteren Konya'ya büyük katkısı olacağını ifade etti.


Hz. Mevlana, Şems-i Tebrizi gibi önemli zatların türbelerinin bulunduğu, son yıllarda ciddi anlamda fuarların gerçekleştiği Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklamada sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Yanar, şunları kaydetti:


"Konya'da yaşanan konaklama sorununun önüne geçmek için 3 yıl içinde 5 yıldızlı 11 otel yapılacak. Oteller tamamlandığında hem Konya hem de Aladağ'a gelecek ziyaretçilerimiz rahatlıkla konaklayabilecek.



AA


Geri Dön