25 / 04 / 2024

Keçiören Cumhuriyet Kulesi için oylama başladı!

Keçiören Cumhuriyet Kulesi için oylama başladı!

Keçiören'de atıl durumda bulunan Cumhuriyet Kulesi'nin yıkılıp yıkılmamasına karar verilmesi için oylama başladı.



Ankara Keçiören'de yer alan ve atıl durumda bulunan "Cumhuriyet Kulesi"nin yıkılıp yıkılmamasına ilişkin düzenlenen halk oylaması başladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Oylama için Kalaba Meydanı, Gazino, Esertepe, Sancaktepe ve Aşağı Eğlence'de sandıklar kuruldu.


Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak oyunu kullandıktan sonra AA muhabrine açıklama yaptı. 


Kalaba Meydanı'nda oyunu kullanan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Halk oylamasını, belediyenin yapacağı bir harcamanın vatandaş tarafından nasıl karşılanacağını öğrenmek için gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımıza soruyoruz. Vatandaşımızın fikrine uygun hareket edeceğiz." 


Ak, kulenin yıkılıp yıkılmamasını halka sormak için sandıklar kurduklarını ve halk oylaması yaptıklarını dile getirdi.


Halka sormak için oylama yaptıklarını belirten Mustafa Ak, "Yapılması yönünde karar çıktığında mahkemeye tekrar müracaat ederek yeniden yargılama isteyeceğiz. Mahkeme kararını aldıktan sonra ruhsatlandırıp yapımını gerçekleştireceğiz. Yıkılmasına karar verildiğinde 2-4 milyon lira arasında değişen bir bedel öngörüyoruz. Yapılmasıyla ilgili de 20-25 milyon lira arasında bir bedel tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı. Oylama, saat 16.00'da sona erecek.


Geri Dön