23 / 04 / 2024

Keçiören'deki Adli Tıp arsasına okul yapılması isteniyor!

Keçiören'deki Adli Tıp arsasına okul yapılması isteniyor!

Ankara Keçiören Şefkat Mahallesi' nin sakinleri, Etlik semtine taşınması gündemde olan Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı' nın boş kalacak arsasına okul yapılmasını istiyor...



Keçiören Şefkat Mahallesi sakinleri, araziye rezidans yapılacağı söylentilerinin dolaştığını dile getirirken, Şefkat Mahallesi'nde okul ve oyun alanı ihtiyacının had safhada olduğunu da belirtiyor. 


Keçiören Şefkat Mahallesi Dr. Besim Ömer Caddesi üzerindeki arazide faaliyetlerini sürdüren Adli Tıp Kurumu  Ankara  Grup Başkanlığı'nın kampüsündeki Adalet Bakanlığı Ankara Çocuk Eğitim Evi Sincan'a taşınmıştı. Boşalan bina ise Bakanlığın aday memurlara eğitim verdiği birime ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra alan içinde memurların kaldığı lojmanlar da bulunuyor. Adli Tıp Kurumu'nun Keçiören Etlik semtinde temeli atılan şehir hastanesinin bulunduğu alana taşınması planlanıyor. Taşınma işlemi gerçekleşmeden Adli Tıp Kurumu'nun bulunduğu araziye konut projesi yapılacağı söylentileri yayıldı.



OYUN ALANLARI KISITLI

Şefkat Mahallesi sakinleri ise mahallelerinde okul ihtiyacı bulunduğunu dile getirerek, bölgede farklı bir proje yapılmasına kesinlikle karşı olduklarını belirtti. 

Mahalledeki çocukların oyun ve hobi alanlarının çok kısıtlı olduğunu ifade eden Şefkat Mahallesi Muhtarı Elvan İmal, söz konusu araziye mevcut ağaçlar da korunarak okul yapılmasını istediklerini belirtti. 


Habertürk Ankara Gazetesi


Geri Dön