29 / 03 / 2024

Keçiören'in yüzde 80'i kentsel dönüşüme dahil edildi!

Keçiören'in yüzde 80'i kentsel dönüşüme dahil edildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilen Keçiören kentsek dönüşüm kapsamında ilçe genelinde 8 mahalle dönüşecek. 



Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, geçen ay  Ankara  Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın veto ettiği, bu ay ise ABB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilen ilçesine ait 8 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm planına ‘kabul’ oyu veren AK Parti ve MHP gruplarına teşekkür etti.

Keçiören in yüzde 80 i kentsel dönüşüme dahil edildi!

Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre; kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yapan Altınok, sosyal medyadan yaptığı açıklamada projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

DAİRE BAŞINA 2 OTOPARK ZORUNLULUĞU 

Keçiören in yüzde 80 i kentsel dönüşüme dahil edildi!

“Bu muhteşem şehirleşme projesi olan kentsel dönüşüm sonucu aynı zamanda depreme dayanıklı binalar yapılacak. İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Yeşil alanımız çoğalacak, sokaklar ve caddeler genişleyecek. Her daireye getirdiğimiz 2 araçlık otopark zorunluluğu ile otopark problemini de çözmüş olacağız. Bazı bahanelerin arkasına sığınıp engelleyici olmamalıyız, destekleyici olmalıyız. Şehrimize yapılan hizmette hepimiz el ele vermeliyiz. Mahallelerimize hayırlı olsun, inşallah daha sonraki yapılması gereken parselasyon, encümen gibi planlamalarla birlikte şehrimizin yüzde 80’i kentsel yenileme ve kentsel dönüşüme alınmış oldu.”

Altınok yaptığı yazılı açıklamada, vetodan dönen Çiçekli, İncirli, Kalaba, Karargahtepe, Basınevleri, Emrah, 19 Mayıs ve Tepebaşı mahalleleriyle birlikte 17 mahallenin kentsel dönüşüm ve kentsel yenilemeye girdiğini belirterek, böylece Keçiören’deki 25 mahallede kentsel dönüşüm ve yenilemenin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Keçiören'de kentsel dönüşüm başlıyor!


Geri Dön