28 / 03 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul diye bir şey olmayacak!

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul diye bir şey olmayacak!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul diye bir şey olmayacak. Önce finansman kaynaklarını açıklamalılar. Yurtdışından bulmaya çalışacaklarını söylüyorlar. Kim buraya para yatıracaksa bir lirasını dahi vermeyeceğiz. Buyursunlar, para bulsunlar" dedi...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonların  Ankara  temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun yanında Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç da hazır bulundu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul'a ilişkin şu açıklamaları yaptı:

'Kanal İstanbul yapılmaz'

Kanal İstanbul diye bir şey olmayacak. Önce finansman kaynaklarını açıklamalılar. Yurtdışından bulmaya çalışacaklarını söylüyorlar. Kim buraya para yatıracaksa bir lirasını dahi vermeyeceğiz. Buyursunlar, para bulsunlar. Olmayacak şeyi tartışmaya açıyorlar. Nedeni halkı Türkiye'nin gündeminden koparmak. Ekonomiyi, yoksulluğu düşünmesinler. Önümüzdeki süreçte yap- işlet- devret projelerine bütçeden çok daha fazla paralar ödeyecekler. Bizden 5 kuruş para çıkmıyor diyordu. Gördük ki vatandaşın cebinden çıkıyor. Bu bütçe ile Kanal İstanbul'u yapacaklar. Buyursunlar yapsınlar.

Kanal İstanbul'da 150’şer metre boyunca yapılaşma olmayacak!
 


Geri Dön