18 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul rant projesidir!

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul rant projesidir!

Kanal İstanbul'la ilgili çarpıcı açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul devlet projesi değil, Erdoğan'ın rant projesidir. diye konuştu..



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanal İstanbul'a bir devlet projesi olarak neden karşı olduğunun sorulması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul devlet projesi değil, Erdoğan'ın rant projesidir." iddiasında bulundu.

Kanal İstanbul projesinin yapılmayacağını, ekonomide yaşananların tartışılmaması için meselenin ortaya atıldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Hangi parayla yapacaksınız?" diye sordu.

CHP'nin iktidar olması halinde bu iş için ödeme yapmayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Devletleri çılgın adamlar yönetirse o devletlerin geleceği için felaket hazır demektir. Devleti çılgın insanlar değil aklı başında insanlar, erdemli insanlar, milletine hesap veren insanlar yönetirler. Kul hakkı yemeyen, kendi ülkesinin çıkarlarını savunan insanlar yönetirler. Çılgın projeymiş, buyur yap. Türkiye'nin çıkarına ne gerekiyorsa biz hep 'evet' dedik. Örneğin Libya ile kara suların belirlenmesiyle ilgili Türkiye'nin çıkarı vardı 'evet' dedik, asker göndermeyle ilgili 'hayır' dedik." ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul depremi tetikler mi?

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan son dakika Tank Palet Fabrikası açıklaması!
 


Geri Dön