20 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul’un parasını ödemeyeceğiz!

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul’un parasını ödemeyeceğiz!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çılgın proje Kanal İstanbul  faaliyet gösterecek müteahhitleri uyardı. Kılıçdaroğlu, “Bugünden söylüyorum, iktidar olduğumuzda asla paralarını vermeyeceğiz” diye konuştu.



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da bir grup gazetecinin sorularını cevapladı. Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Kanal İstanbul'dan yeni siyasi parti hazırlıkları ve dış politikaya kadar çok sayıda konuyla ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkedeki işsizliğin, uyuşturucunun, fuhuşun tek sorumlusu Erdoğan’dır” diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, çılgın proje Kanal İstanbul'da rol oynayacak müteahhitlere ve iş insanlarına mesajlar verdi. CHP iktidarında projeye dair tek kuruşun ödenmeyeceğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, ödemeler konusunda söylenen, “Devlette devamlılık esastır” sözlerinin bu durumda geçerli olmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk seçimde koltuğunu kaybedeceğini ve bunu kendisinin de bildiğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu geniş bir kesimle demokrasi adı altında bir araya gelebileceklerini dile getirerek, ittifak olasılığını yalanlamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı değerlendirmelerden satır başları şu şekilde:

“Bugün Türkiye ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya. İntihar vakaları arttı. Açlıktan düşüp bayılanlar var. Yüz binlerce evde tencere kaynamıyor. Bütün mutfaklarda yangın var. Beyefendinin derdi, ‘Acaba ben İstanbul'daki rantı nasıl birilerine veririm.’ O kadar gözleri kararmış ki kamu kurumlarının ‘bu yanlıştır’ dediği yazıları bile ÇED dosyasına koymuyorlar. İstanbul’a ihanet ettiklerini kendileri söylediler. Sırf ekonomi görüşülmesin, vatandaşın sorunları tartışılmasın diye bir Kanal İstanbul’dur tutturmuş gidiyor. O da emin, ben de. Beyefendi gidici. Birileri kalkıp da öyle köprü gibi yol gibi garantileri alıp, ‘Kanal İstanbul'u yapacağım buradan garantiler de aldım, ileride de haklarımı ararım’ demesin. Bugünden herkesi uyarıyorum. İktidara geldiğimizde kesinlikle parasını vermeyeceğiz. Devletin devamlılığı Türkiye’nin çıkarları üzerine esastır. Türkiye'nin çıkarlarını peşkeş çekmek diye bir devamlılık yoktur. Yolsuzlukta, haksızlıkta, yandaşa rant paylaşımında devamlılık olur mu? Özetle beyefendinin siyasi ömrü yetmeyecek. İlk seçimde gidecek.”

TANK PALET FABRİKASI VE SANCAK

“BMC’ye Sakarya’da yer veriliyor. Onlar da taahhütte bulunuyor ‘şu kadar sürede tank vereceğiz’ diye. O ara Katar devreye giriyor. Ethem Sancak devreye giriyor. Katarlıları yüzde 49 ortak ediyorlar. Kalan yüzde 51 pay Sancak ve Talip Öztürk arasında paylaşılıyor. Talip Öztürk’ün adını Erdoğan veriyor. Sancak’ın ifadesine göre herkes Güneysulu ve birbirinin akrabası. Şimdi bu da bir anlamda denebilir ki fabrika kurmak için bunu yapıyorsun. Katarlıları da ortak ettin. Gideceksin o olağanüstü teşviklerle bir tank yapacaklar. Eyvallah ama Ethem Sancak diyor ki beni bu tankı yapmam için bu tank palet fabrikasını kullanımını bana vermeniz lazım diyor. Ve bir gizlilik kararı ile 25 yıllığına BMC’ye tahsis yapılıyor. Bu gizli kararı biz kamuoyu ile paylaştık. Devletin silah fabrikasını, özellikle Avrupa’nın en büyük tank entegre tesislerini siz 25 yıllığına beş kuruş para almadan Ethem Sancak, Talip Öztürk ve Katar Ordusuna teslim ediyorsunuz. Bunun adı vatana ihanettir. Erdoğan bunu söyledim diye dava açtı.

Şimdi o mahkemeye sadece bu sözleşmeleri değil, tank paletle BMC arasında yapılan iki sözleşmeyi daha vereceğiz. O sözleşmelerin birinde, ‘BMC ne getirirse yüzde 12.5 kar vereceğim’ diyor. İki sözleşmede bir hüküm daha var. Özellikle bu obüs, fırtına toplarının üretildiği bölümde ciddi askeri sırlar var. Ordunun gizli kalması gereken bütün sırlarını BMC yönetimine teslim edeceksin.”
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'a en kısa sürede başlıyoruz!


Geri Dön