26 / 04 / 2024

Kemal Önal: Metro inşaatı Avrupa standartlarında

Kemal Önal: Metro inşaatı Avrupa standartlarında

Ankara Valisi Kemal Önal, Kızılay-Çayyolu metro inşaatının kaliteli ve Avrupa standartlarında olduğunu belirterek, "Süratle bitirilmesi gerekmektedir. Çünkü bitmeyince anlamı olmuyor" dedi



Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Önal, metro inşaat çalışmalarını yerinde inceledi ve EGO Genel Müdürü Ömer Ulu'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Önal, metronun büyük kentler için çok önemli bir ulaşım aracı olduğuna işaret ederek, "nüfusu 1 milyonu aşan kentlerde eğer sağlıklı bir metro sistemi çalıştırılamazsa, kentin trafiğini yönetmenin maharet isteyen bir iş durumuna geldiğini" kaydetti.

Metronun bitirilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Önal, metronun tamamen devreye sokulmasının kaynak ve kaynakların öncelik sırasına göre, sağlıklı olarak kullanılması meselesi olduğuna dikkati çekti. Önal, metronun tamamlanmasıyla ilgili sıkıntının kısa sürede aşılacağını sandığını ifade ederek, "Artık 23 kilometrelik metro Ankara'ya yetmiyor. Vatandaşın da arzusu bu. Bir an önce bitirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnşaat çok kaliteli, Avrupa standartlarında bir yapıda. Süratle bitirilmesi gerekmektedir. Çünkü bitmeyince anlamı olmuyor. Umarım o imkanı hep birlikte buluruz ve Ankaralı olarak layık olduğumuz rahat bir yaşama kavuşmuş oluruz" dedi.

ÖNAL, TÜNELDEN MİNİBÜSLE GEÇTİ

Daha sonra, ODTÜ, Bilkent ve Köy Hizmetleri yakınlarındaki metro istasyonlarını inceleyen Önal ve beraberindeki heyet, tünel içinde bir minibüse binerek, ODTÜ-Bilkent–Köy Hizmetleri istasyonları arasında yaklaşık 2 bin 800 metre yol aldı. Önal, tünelden çıktıktan sonra da Macunköy'deki Metro Bakım ve Tamir Atölyesi'ne geçip, metronun elektronik ortamda nasıl takip edildiğini ve olası riskler karşısında hangi önlemlerini alındığını yerinde gördü. (AA)


Geri Dön