24 / 04 / 2024

Kemal Yıldır: 2023 hedefi 3 bin megavatlık güneş enerjisini sisteme entegre etmek!

Kemal Yıldır: 2023 hedefi 3 bin megavatlık güneş enerjisini sisteme entegre etmek!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır 2020'de Türkiye'nin kurulu gücü hedefinin yüzde 56'sının termik, yüzde 37'sinin hidroelektrik, yüzde 7'sinin ise yenilenebilir enerji olduğunu kaydetti...




Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Avrupa Birliğinin (AB) enerjide 2020 hedefine ulaşabilmesi için 200 milyar avroluk yatırım harcaması yapmasının beklendiğini söyledi.


Özdemir, "Türkiye Enerji Haftası"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir güneş enerjisi potansiyeli olduğunu anımsattı.


Almanya, Fransa ve İtalya'nın yenilenebilir enerji konusunda önemli yatırımlar yaptığını aktaran Özdemir, bu yatırımları yapmanın yanında yönetmenin de zor olduğunu kaydetti.


AB'nin 2020 yılında ürettiği enerjinin yüzde 20'sini yenilenebilir enerji kaynaklarına ayırmayı hedeflediğini dile getiren Özdemir, AB'nin enerjide 2020 hedefine ulaşabilmesi için 200 milyar avroluk yatırım harcaması yapmasının beklendiğini de söyledi.


Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır da 2020'de Türkiye'nin kurulu gücü hedefinin yüzde 56'sının termik, yüzde 37'sinin hidroelektrik, yüzde 7'sinin ise yenilenebilir enerji olduğunu kaydetti.


Yıldır, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı enerji strateji belgesine göre 2023 hedefinin 3 bin megavatlık güneş enerjisini sisteme entegre etmek olduğunu da dile getirdi.


AA


Geri Dön