20 / 04 / 2024

Kemalpaşa'daki taş ocağına yürütmeyi durdurma kararı!

Kemalpaşa'daki taş ocağına yürütmeyi durdurma kararı!

Kemalpaşa'ya bağlı Akalan köyüne yapılması planlanan taş ocağı için İzmir 5. İdare Mahkemesi, 'ÇED gerekli değildir' kararı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan savunma gelinceye kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi.




İzmir-İstanbul arasında yapımı devam eden otoyol inşaatına dolgu malzemesi çıkarılması için Kemalpaşa'ya bağlı Akalan köyüne yapılması planlanan taş ocağı için  İzmir  5. İdare Mahkemesi, 'ÇED gerekli değildir' kararı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan savunma gelinceye kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kararı değerlendiren Avukat Şehrazat Mercan, bu kararın çok kıymetli olduğunu belirterek "Köyde büyük gerginlik vardı. Mahkeme de bunu göz önünde bulundurdu. Kararı jandarmaya, firmaya, kaymakamlığa ulaştırdık. Artık bakanlıktan, savunma gelip karar alınıncaya kadar burada çalışma yapılamaz. Ama karar mücadeleyi bitirmedi daha ilk adım" dedi.


19 köylüye soruşturma

Geçen hafta yapılan eylemlerde şantiyeyi basan, iş makineleri ve kamyonların camlarını kıran köylülerin kimlikleri jandarma ekipleri tarafından tek tek tespit edildi. İki asker ve İhlas Haber Ajansı Ulaştırma Görevlisi İbrahim Bayniş'in yaralandığı olayda savcılık, ikisi kadın 19 köylü hakkında soruşturma başlattı. 



Yeni Asır


Geri Dön