26 / 04 / 2024

Kendi YHT'mizi yapacağız!

Kendi YHT'mizi yapacağız!

KARDEMİR A.Ş. tarafından kendi mühendisleri ile yapıldığı yıllık 1.2 milyon ton kapasiteli 5. Yüksek Fırın’ı dün devreye aldı. Sanayi ve Teknoloji Başkanı Fikri Işık konuşma yaptı.



KARDEMİR Kültür Merkezi salonunda düzenlenen törene,  Sanayi ve Teknoloji Başkanı Fikri Işık, Ulaştırma,  ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Karabük Valisi Oran Alimoğlu, AK Parti Genel ışkan Yardımcısı Mehmet Ali hin ile KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cemil Güleç katıldı.


Sanayi ve Teknoloji Başkanı Fikri Işık, Dünyada çelik üretiminin de 70'inin cevher ve kok körü, yüzde 30'unun hurdadan, kiyede ise yüzde 70'inin hurdadan, yüzde 30'unun cevherden yapıldığını söyledi.


Törende bir konuşma yapan Elvan, artık kendi hızlı trenimizi üretmemizin zamanı geldi dedi. Bakan Elvan ise artık birçok ürünü dışarıdan almak istemediklerini, Türkiyede üretmek istediklerini, bunun için de nitelikli insan kaynağına, yeterli teknolojik altyapıya sahip olduklarını söyledi. Bugün Türkiye'nin kendi rayını KARDE-MİRde ürettiğini vurgulayan Bakan Elvan, "Kapıkuleden Edirne'den Kars'a, güneyden kuzeye Türkiye'nin dört bir yanını demir ağlarla örmeye başladık. 100-150 yıldan bu yana dokunulmamış olan 10 bin kilometre demiryolu hattının 8 bin 500 bin kilometresinin altyapısınıyeniledik. KARDEMİR yakında hızlı tren tekerlerini üretmeye başlayacak ve şimdiden almayı taahhüt ediyoruz. Bizim önümüzdeki dönem hedefimiz kendi yüksek milli hızlı trenimizi yapmak. Bu yönde çalışmalara başladık. Tüm tasarım çalışmalarını bitirdik. Endüstriyel tasarım ve mühendislik tasarım ihalesine çıktık. Önümüzdeki dönemde bunu da tamamlar tamamlamaz tamamıyla yerli olan yüksek hızlı trenlerimizi Türkiyede üreteceğiz. Bizim ihtiyacımız çok. Güçlü bir Türkiye ve istikrar içersinde ekonomik açıdan gelişen büyüyen bir Türkiye var. Sizler üreteceksiniz bizlerde kamu ve devlet olarak satın alıp alt yapımızı reformlarını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.


Milat


Geri Dön