28 / 03 / 2024

Kent dışındaki yatırımcılar Ankara'dan konut alıyor!

Kent dışındaki yatırımcılar Ankara'dan konut alıyor!

Ankara'nın sanayi, eğitim ve sağlıkta yakaladığı ivme konut piyasasına da yaradı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yatırımcılar konut almak için sıraya girdi.



Ankara, büyüyen sanayi, eğitim ve sağlık gibi alanların yanı sıra inşaat sektörüyle de son yıllarda ciddi bir ivme kazandı. Kentteki bu gelişim yatırımcının Ankara'ya olan ilgisini de artırırken, inşaat sektörü temsilcilerine göre başkentteki bu yükselişi kazanca dönüştürmek isteyenleri ise kent dışından gelen yatırımcılar oluşturuyor. Ankara'ya en çok konut yatırımı yapanlar arasında İstanbullu, İzmirli, Yozgatlı, Şanlıurfalı, Kayserili yatırımcılar bulunuyor. 


YATIRIMCIYA KUCAK AÇIYOR 

Konut anlamında Beytepe, İncek ve Çayyolu gibi yerleşim yerlerinin son yıllarda yükselişe geçtiğini kaydeden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, kent merkezinde aradığı konforu bulamayan alıcının bu bölgelere yöneldiğini ifade etti. Altuntaş, "Ankaralı konutu oturmak için alıyor ve bir yaşam alanı olarak önemsiyor. En büyük kriteri ise konfor. Ankara'da geçtiğimiz yıl 146 bin 537 konut satışı gerçekleşti. Bu verinin önemli bir kısmını yatırımcıların oluşturduğunu söylemek mümkün" dedi. Altuntaş "Başkentte konuta yatırım yapanların Anadolu'dan geldiğini söyleyebiliriz. Kentin büyüme potansiyeli, dışarıdan Ankara'yı gözlemleyen yatırımcının ilgisini çekiyor" diye konuştu. 


Sabah Ankara




Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Konut yatırımcılarının Ankara'ya olan ilgisi artarken, oturum için konut alırken konforu gözeten müşterinin gözdesi Beytepe, İncek ve Çayyolu gibi lokasyonlar 


Ankara'da konut anlamında Beytepe, İncek ve Çayyolu gibi yerleşim yerlerinin son yıllarda yükselişe geçtiğini kaydeden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, kent merkezinde aradığı konforu bulamayan alıcının hem yatınm hem de oturum amacıyla bu bölgelere yöneldiğini söyledi. 


Ankara müşterisi seçici 


Bu tercihin Ankaralı alıcının konut alma konusundaki seçici tavrından kaynaklandığını belirten Altuntaş, şöyle konuştu: "Ankaralı konutu oturmak için alıyor ve bir yaşam alanı olarak önemsiyor. En büyük kriteri ise konfor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp sosyalleşebileceği, yaşam standartlarını artıracak geniş ve kaliteli alanlar istiyor. Ankara'da geçtiğimiz yıl 146 bin 537 konut satışı gerçekleşti. Bu verinin önemli bir kısmını yatırımcıların oluşturduğunu söylemek mümkün. Ancak buradaki en önemli ayrıntı, bu yatırımcıların kimliği. Başkent'te konuta yatırım yapanların Anadolu'dan geldiğini söyleyebiliriz. Kentin yatırımcıya kucak açan yapısı, yüksek getiriye olanak tanıması ve ciddi büyüme potansiyeli, şehri takip eden yatırımcının ilgisini çekiyor." 


Parktepe'ye ilgi yoğun 


Altuntaş, "Beytepe'de hayata geçirdiğimiz Parktepe Evleri projesinde de Ankara'da yaşamayan ama buradan konut alarak yatırım yapan pek çok İstanbullu, İzmirli, Yozgatlı, Şanlıurfalı, Kayserili müşterimiz bulunuyor" dedi. 



Yeni Yüzyıl


Geri Dön