28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm Eskişehir'de masaya yatırılıyor!

Kentsel dönüşüm Eskişehir'de masaya yatırılıyor!

Kentsel sorunlara çözüm yollarının ele alınacağı Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi, 16 Nisan'da, Eskişehir'de yapılacak. Kongre, Eskişehir'de iki gün sürecek kongrede 100'ü aşkın bilim adamı ve araştırmacı bildiri sunacak.



Kongre, Kent Araştırmalan Enstitüsü, Anadolu Üniversitesi ve kent araştırma dergisi İdeal Kent tarafından düzenlenecek. 


"Günümüz kentindeki sorunlar" ana temasıyla yapılacak kongre, Eskişehir'de iki gün sürecek. Türkiye ve dünyada kentleşmeyle ilgili temel sorunların tartışılacağı kongrede, 100'ü aşkın bilim adamı ve araştırmacı bildiri sunacak. 


Kentsel sorunlarla çözüm yollarının ele alınacağı kongreye Nijerya'dan Yunanistan'a,. Moğolistan'dan İngiltere'ye 20'ye yakın ülkeden bilim adamı ve araştırmacının yanı sıra Türkiye'den 100'e yakın belediyeden uzman katılacak. 


Kongrede, Minesota Üniversitesi Sosyoloji ve Küresel Çalışmalar bölümünde öğretim üyesi Prof. Dr. Micheal Goldman ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli açılış konferansını gerçekleştirecek. 


Kongrede şu temalar ele alınacak: "Günümüz kentleşmesinde aktörler ve dinamikler, kentleşmede temel problemler, kent yönetimi ve sorunlar, mimarlık uygulamaları bağlamında kentsel sorunlar, planlama uygulamaları bağlamında kentsel sorunlar, kent ve çevre sorunları, Türkiye'de konut sorunu ve çözüm önerileri, kentsel dönüşüm politikaları,çöküntü alanları ve kentsel sorunlar, Anadolu'da kentleşme deneyimleri, Eskişehir'de kentleşme deneyimleri, Eskişehir'de kent ve sanayi ilişkisi ve Eskişehir'de kent, kültür ve tarih ilişkisi." 


Ankara Bakent


Geri Dön