25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm için çerçeve kanun hazırlanacak!

Kentsel dönüşüm için çerçeve kanun hazırlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı AK Parti seçim beyannamesinde yüksek faize ve kentsel dönüşüme karşı alınacak önlemler dikkat çekti. 



AK Parti seçim beyannamesinin ekonomi bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği yatırımların önündeki en büyük engel olan faizle mücadele konusunda önemli başlıklar yer aldı. 

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre bu kapsamda çok önemli adımlar atılacak. İşte beyannamede dikkat çeken başlıklar:

1-) FAİZ BASKISI AZALACAK: Faizin maliyet baskısını azaltacak tedbirler devreye girecek. Faizsiz finans politika belgesi hazırlanacak.

2-) EMLAK BANKASI: Bankacılık kesiminin operasyonel maliyetleri düşürülecek. Katılım bankacılığının sistem içerisindeki payı artırılacak. Emlak Bankası yeniden açılacak. Kamu yatırımlarında faizsiz finans araçlarının payı artırılacak.

3-) 500 BİN KONUT YENİLENECEK: Toplam 7.5 milyon konutun dönüştürülmesi için önümüzdeki dönemde 150-200 bini İstanbul'da olmak üzere, 500 bin konutun yenilenmesi hedefleniyor. Kentsel dönüşümde çerçeve kanun hazırlanacak.

4-) OSB'LERDE 2.5 MİLYON İSTİHDAM: Beş yıllık dönemde 50 yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacak. Bu bölgelerde istihdam sayısı 2.5 milyona çıkarılacak.

5-) KARİYER MERKEZLERİ KURULUYOR: Gençlerin yükseköğretime geçişinde eğitim ve kariyer planlamasına yardımcı olacak 'Kariyer Merkezleri' kurulacak. Finansman, teknoloji, işletme ve pazarlama gibi konularda programlarla genç girişimciliği teşvik edilecek. 


Geri Dön