19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek!

Kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yeni yönetmelik yayımlandığını belirterek, "Artık bu yönetmelik çerçevesinde, kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek'' dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yeni yönetmelik yayımlandığını belirterek, "Artık bu yönetmelik çerçevesinde, kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek.'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüme yeni düzen getirildiğini ifade eden Bakan Kurum, ''Kentsel dönüşüm firmaları, yapı maliyetinin yaklaşık yüzde 10'u oranında teminat mektubu ya da tamamlama sigortaları yapmaları kaydıyla bu işlere girebilecek. Amacımız, hem yüklenicilerimizin hem vatandaşlarımızın mağduriyetini engellemek ve elzem olduğunu düşündüğümüz kentsel dönüşümün de hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak." açıklamasında bulundu. 

- "Amacımız, yüklenicilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyetini engellemek"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan, kentsel dönüşüm yapan yatırımcılar ve müteahhitlerle ilgili hayata geçirilen düzenlemeye ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"6306 sayılı kanun (Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun) kapsamındaki yönetmeliğimiz yayımlandı. Artık bu yönetmelik çerçevesinde, kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek. Müteahhitlerimizi 9 yeterlilik kriterine ayırdık. Bu yeterlilik kriterleri kapsamında, kentsel dönüşümde hem teknik hem mali açıdan yeterlilikleri olan firmalar bu işlere girebilecekler. Kentsel dönüşüm projelerinin yarım kalmaması adına, bu işe girecek firmalarımız belli oranda teminat gösterecek. Kentsel dönüşüm firmaları, yapı maliyetinin yaklaşık yüzde 10'u oranında teminat mektubu ya da tamamlama sigortaları yapmaları kaydıyla bu işlere girebilecek. Bu işleri de belediyelerimizle yürütebilecekler. Bunun gibi çok önemli düzenlemeler yaptık. Amacımız, hem yüklenicilerimizin hem vatandaşlarımızın mağduriyetini engellemek ve elzem olduğunu düşündüğümüz kentsel dönüşümün de hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak."  

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

Kentsel dönüşümde inşaatlarda teminat verme zorunluluğu geldi!


Geri Dön