20 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm firmaları

kentsel dönüşüm firmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yeni yönetmelik yayımlandığını belirterek, "Artık bu yönetmelik çerçevesinde, kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek'' dedi.

Kentsel dönüşüm planlayan müteahhit firmanın işi halkla olmalı!

Kentsel dönüşüm planlayan bir müteahhit firmasının basınla değil, halkla işi olmalıdır. Basında çıkmanın değil, halkın gönlünde yer almanın hesaplarını yapan inşaat firması iki dünyada da kazanır.

Kentsel dönüşümde firmaların gözü Yenisahra'da!

İstanbul'un birçok bölgesinde kentsel dönüşüm arayışına giren firmalar Yenisahra'ya odaklandı. Fikirtepe gibi kentin önemli bir noktasında yer alan bölgede planların çıkmasını bekleyen firmalar bir taraftan dönüşüm için vatandaşları ikna etmeye çalışıyor.

Eva Gayrimenkul doğru dönüşüm ile geleceği güçlendiriyor!

Eva Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık doğru kentsel dönüşüm yöntemleriyle geleceği güçlendiriyor. Bölge için en iyi ve en verimli kullanıma yönelik çalışmalarla hizmet veriyor.

Kentsel dönüşüm dolandırıcılarına dikkat!

ESENLER'DE Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruç Reis Mahallesi'nde inşa edilen evlerin anahtarları Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce' nin katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Kentsel dönüşüm projeleri girişimci sayısını arttırdı!

Günümüzde artan kentsel dönüşüm projeleri, elinde sermayesi olanı inşaatçı yaptı. 2012'den bu yana ana faaliyet konusu inşaat olan 19 bin 254 yeni şirket kuruldu. Şirketlerin 699'unda yabancı sermaye ortaklığı oluştu

Kentsel dönüşüm hızlanacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yerel yönetimlerle başlatılan büyük kapsamlı kentsel yenileme programı kapsamında çalışmaların projelendirildiğini belirterek, "226 farklı bölgede 103 bin 873 konutluk ihale çalışması yapıldı.

Kentsel dönüşümde anlaşmazlıkları çözmek amacıyla Anahtar Proje şirketi kuruldu!

İhale şartnamesi hazırlayan şirket, şartlarını müteahhitlere sunacak ve kabul eden firma ile yola devam edilecek. Böylece kentsel dönüşümde özel ihale dönemi başlatılacak. projenin dün tanıtımı yapıldı.

Emlak Konut kentsel dönüşüme giriyor!

Emlak sektöründe yaptığı lüks konutlarla önemli projelere imza atan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talebi üzerine kentsel dönüşüm projelerine giriyor...

Nakliyecilerde kentsel dönüşüm mesaisi başladı! Firmalar 1 ay sonraya gün veriyor!

Ülkemizde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği nakliye firmalarına yaradı. Artan taleplere bağlı şekilde 1 ay sonrasına gün veren bile var...

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! Projeyi hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu Altınköy-2 Sitesi  Kentsel Dönüşüm Projesi için resmen imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu projesini hangi firmalar inşa edecek? İşte merak edilen ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yeni yönetmelik yayımlandığını belirterek, "Artık bu yönetmelik çerçevesinde, kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek'' dedi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çilesi!

Fikirtepe’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri, projelerin başlamamasından şikayet ediyor. Firmaların vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen mağdurlar sorunun çözülmesini istiyor.

Kadıköy'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Fikirtepe'de birçok kentsel dönüşüm projesini üstlenen firmaların konkordato talep etmesi konut satışlarını durma noktasına getirdi. Bölgede kentsel dönüşümden kaynaklı olarak mağdur olan vatandaşlar seslerini duyurmak istiyor.

Ayazağa'da kentsel dönüşüm soruşturması!

Sarıyer'in Ayazağa Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümde sorunlar bitmiyor. Kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalayan bazı firmaların kendilerini kandırdığını söyleyen vatandaşlar şikayette bulundu.

İşte İstanbul'un kentsel dönüşüm projeleri!

İstanbul kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyor. 19 ilçede 48 alanın riskli ilan edildiği bölgede inşaat firmaları boy gösteriyor.

Kentsel dönüşüm için zihinsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşüme giren firmalar ayrı dertli, dönüşüme “Evet” diyen hane halkı ayrı. Beklentiler farklı, mevcut uygulama farklı. Ortak noktada buluşmak bu kadar zor mu? Habertürk Gazetesi Köşe yazarı Esin Tümer bugünkü yazısında kentsel dönüşüm konusunu ele aldı...

İmar ve Kentsel Dönüşüm Kanunu bu yıl revize edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM'de, Türk ve uluslararası firmaları ziyaret etti. Sarı, İmar Kanunu, Kentsel Dönüşüm Kanunu gibi bütün mevzuatlar üzerinde çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Özerler İnşaat Talas'ta ikinci kentsel dönüşüm projesini başlatıyor!

Kayseri'de inşaat sektörünün önde gelen firmalarından olan Özerler İnşaat, Talas'ta ikinci büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. Özerler İnşaat'm Talas'ta yapacağı büyük kentsel dönüşüm projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Platformu toplantısı 9 Ekim'de!

Kadıköy Fikirtepe'de kentsel dönüşümü gerçekleştiren müteahhit firmalar tarafından kurulan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Platformu, Çırağan Oteli’nde gerçekleştirecek.

Ataşehir'de kentsel dönüşüm için imar planları bekleniyor!

İSTANBUL Ataşehir'de yer alan Yenisahra ve Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm imar planlarına takıldı. İki yılı aşkın bir süredir hak sahipleriyle görüşerek anlaşma imzalayan inşaat firmaları bölgede çalışmalara başlamak için imar planlarını bekliyor.

Kentsel dönüşümde firmaların gözü Yenisahra'da!

İstanbul'un birçok bölgesinde kentsel dönüşüm arayışına giren firmalar Yenisahra'ya odaklandı. Fikirtepe gibi kentin önemli bir noktasında yer alan bölgede planların çıkmasını bekleyen firmalar bir taraftan dönüşüm için vatandaşları ikna etmeye çalışıyor.

kentsel dönüşüm firmaları Haberi

kentsel dönüşüm firmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yeni yönetmelik yayımlandığını belirterek, "Artık bu yönetmelik çerçevesinde, kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek.'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüme yeni düzen getirildiğini ifade eden Bakan Kurum, ''Kentsel dönüşüm firmaları, yapı maliyetinin yaklaşık yüzde 10'u oranında teminat mektubu ya da tamamlama sigortaları yapmaları kaydıyla bu işlere girebilecek. Amacımız, hem yüklenicilerimizin hem vatandaşlarımızın mağduriyetini engellemek ve elzem olduğunu düşündüğümüz kentsel dönüşümün de hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak." açıklamasında bulundu. 

- "Amacımız, yüklenicilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyetini engellemek"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan, kentsel dönüşüm yapan...