27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm İzmir'in birinci gündem maddesi olmalı!

Kentsel dönüşüm İzmir'in birinci gündem maddesi olmalı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştirilerde bulundu. 



AK Parti  İzmir  İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; yaşanan sel felaketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre; Başkan Sürekli her türlü afetin tedbir gerektirdiğine dikkat çekerek, "Bugünün meselesi elbette sel felaketinin izlerini silmek ve vatandaşlarımızın yanında olmak. Ancak afetlerin doğal gerçekliği kadar, kent yönetimlerini bağlayan boyutlarını da dikkate almak gerekir. Bunu yakın geçmişte deprem felaketiyle de tecrübe ettik. Depremler, heyelanlar kentsel dönüşümü; sel felaketleri; alt yapı düzenleme ve güçlendirme çalışmalarını, dere ıslahları gibi yatırımları gerekli kılmaktadır. İzmir, neredeyse çeyrek asırdır biriken bir ihmalin sonuçlarını yaşamaktadır. Bu tabloda yerel yönetimlerin sorumluluğu büyüktür. Bunu İzmirli hemşerilerimiz de yüksek sesle dile getirmeye başlamıştır" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm İzmir in birinci gündem maddesi olmalı!

20 YILDIR SÖZDE KALAN VAATLER 

"Felaket gibi hoca az bulunur." sözünü anımsatan Başkan Sürekli; doğal afetler sebebiyle, ödenen bedellerin, gerekli dersler çıkarılmadığı için çok daha ağır olacağını dile getirdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir'in 20 yılı aşkın zamandır sözde kalan vaatler, açıklanan ama hayat bulmayan projeler ve ihmallerle telafisi zor bedeller ödemeye maruz bırakıldığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:" Yaşadığımız deprem felaketinde de gördük ki; kentsel dönüşüm İzmir'in birinci gündem maddesi olmalıdır. Deprem Master Plan ve Raporları işlerlik kazanmalıdır. Büyükşehir bünyesinde kurulacağı duyurulan 'Deprem ve Afet Daire Başkanlığı' somut adımlar atmalıdır. Çünkü, ihmallerin bedelini vatandaşlarımız ödemekte, şehirlerimiz dirençsiz kalmaktadır. Yerel idarenin niyeti ve talebi doğrultusunda bizler üzerimize düşeni yapmaya her zaman olduğu gibi hazırız. Felaketlerin ardından dayanışmaya her zaman varız. Ancak, asıl mesele tedbir almaktır, köklü çözümler üretmektir. Doğal afetlerin sonu yoktur. Ülkemiz de şehrimiz de bu gerçekle yaşamak zorundadır ve herkes üzerine düşeni yapmalıdır."

 
 


Geri Dön