26 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu mağdurları bir araya getirdi!

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu mağdurları bir araya getirdi!

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu, kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetleri çözüyor. Mağdurların bir birine ulaşmasını sağlayan platform üzerinden kolayca avukat bulunabiliyor.



Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu yetkilisi Ercan Akar, Emlakkulisi.com okurları için dönüşümde yaşanan mağduriyetleri ve çözüm yollarını anlattı...

13.09.2018 yılında bir müteahit firması ile yapmış olduğumuz anlaşma sonucunda kat karşılığı ile kentsel dönüşüm adı altına bir anlaşma imzaladık. Nitekim üzerinden 13 ay geçmesine rağmen inşaat ile ilgili bir ilerleme olmadı. Sadece arsamız üzerinde bulunan ve bize ait olan oturduğumuz ev yıkıldı ve şu an kiralık bir evde oturuyoruz. Nitekim binlerce insan gibi bizde kentsel dönüşümden nasibimizi aldık. 

İnşaat başlamadı diye yada istediğimiz bir iş olmadı diye hemen hayata küsmüyoruz. Nasıl çözüme kavuşturabiliriz diye bir takım araştırmalara devam ediyoruz. Tabi bu araştırmaları yaparken internet ortamında mağdur olan kişilerin yada yapılması gereken işlemlerin bilgisi yok denecek kadar az. Herkes kendi yorumunu katarak bir işlem yapmaya çalışmış. Hal böyle olunca kesin bir bilgiye ulaşamıyorsunuz.

Yani mağdur olan kişilerin diğer mağdur olan kişilerle konuşması, fikir alışverişinde bulunması, mağduriyetini giderecek avukatlara ulaşması gibi gibi işlemlerde yeteri kadar etkili olmuyor ne yazık ki.

Bende buradaki yetersizliği farkederek bir platform oluşturmaya karar verdim. Her geçen gün platform içerisinde yer alan bilgiler ve üyeler çoğalıyor.  

Bu platform sayesinde mağdur olan kişinin başından geçen olayları anlatması, bilen bir kişiden destek alması yada aklına takılan bir soruyu sorması ve cevap alması daha da kolaylaşacak.  Hem ilerleyen zamanlarda tanınmış ve işinde başarılı olmuş avukat ve müteahhit firmaların listesini de hazırlamayı düşünüyorum. Böylelikle üç taraf(mağdur-avukat-müteahit) taraf arasında karşılıklı ihtiyaçları da ortadan kaldıracağımızı düşünüyorum.

Ben de Kentsel Dönüşüm Mağduruyum diyorsanız bu platforma üye olmanız sizin ve diğer mağdur olmuş kişiler için daha faydalı olacaktır..


Geri Dön