25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm muafiyet yazısı 2015!

Kentsel dönüşüm muafiyet yazısı 2015!

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince, yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı muaf oluyor. İşte kentsel dönüşüm muafiyet yazısı 2015...



Kentsel dönüşüm muafiyet yazısı 2015!

Kentsel dönüşümde ilgili kanun gereğince yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden; kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralar ise banka ve sigorta muameleleri vergisinden müstesna oluyor.


Bu muafiyetten yararlanmak isteyen kimselerin Kentsel dönüşüm müdürlüğüne bir dilekçe ile yazı yazarak müracaatta bulunmaları gerekiyor. Kentsel dönüşüm muafiyet yazısı şu şekilde;


Kentsel dönüşüm muafiyet yazısı;


Tarih: --- / ---/ ---


İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ’NE


Konu: Muafiyet Yazısı


İstanbul ili,  ________ ilçesi, _______________ mahallesi, __________ sokak, no: _______, _____________ apartmanı adresindeki _________ pafta, ________ ada, __________ parsel sayılı taşınmazda bulunan binamız için 6306 sayılı kanun kapsamında lisanslandırılmış olan _____________ tarafından ‘Riskli Yapı Tespit Raporu’ düzenletilmiştir. Söz konusu rapor Müdürlüğünüz Teknik Elemanları tarafından incelenmiş ve adı geçen yerdeki bina ‘Riskli Yapı’ olarak tespit edilmiştir. İlgili Tapu Müdürlüğü tarafından ‘riskli yapı’ belirtmesi tarafımıza tebliğ edilmiş olup, herhangi bir itirazda bulunmayacağımızı beyan ederiz.


Binamıza ait çeşitli kurum ve kuruluşlardaki iş ve işlemlerde kullanılmak üzere 6306 sayılı kanunun 7. Maddesinin 9. Fıkrasında belirtilen harç muafiyetinden faydalanmamız için resmi bir belgenin tarafımıza verilmesini bilgilerinize arz ederim.


Adres:

................

................


Tel:

................


Riskli Yapı Malikleri 

Tc Kimlik No     Ad Soyad    İmza


1. ...................    .........

2. ...................    .........

3. ...................    ......... 

4. ...................    .........


Kayıt No:

Kayıt Tarih: 



Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön