25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm planlarına ilişkin 6 sorun TBMM'de!

Kentsel dönüşüm planlarına ilişkin 6 sorun TBMM'de!

Kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel mirasın korunmasına, yapı denetimine ve deprem toplanma alanları TBMM'de konu oldu..



Kentsel dönüşüm planlarına ilişkin 6 sorun TBMM de!

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel mirasın korunmasına, yapı denetimine ve deprem toplanma alanlarına ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı.

 

Sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Gürer, ilk olarak "Kentsel dönüşüm planları ve uygulamalarında tarihi ve kültürel mirasın korunması, zarar azaltma ve risk yönetimi gibi unsurlar dikkate alınmakta mıdır?" diye sordu.

 

"Örneğin Niğde ilinde Efendi Bey Mahallesi'nde tarihi yapılar incelenerek mi yıkılmalarına olanak tanınmıştır?" sorusunun da  cevaplandırılmasını isteyen Gürer, 4 sorusuna daha yanıt aradı.

 

Gürer'in soruları


1- Yapı denetimi konusundaki düzenlemelerin ve uygulamaların her aşamasında meslek odalarının görüşleri dikkate alınarak sürece katılımları sağlanmakta mıdır?

2- Yapı Denetimi Kanununun kapsamı kamusal yatırımları da içerecek biçimde genişletilmesi düşünülmekte midir?

3- Kent merkezlerinde afet sonrasında yaşamı sürdürmeye olanak verecek büyüklükte deprem toplanma alanları oluşturulmakta mıdır?

4- Hangi illerde bu bağlamda ayrılan alanlar vardır? Sayıları kaçtır?

 


Geri Dön