20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm ve büyük projeler konut fiyatlarını yükseltti!

Kentsel dönüşüm ve büyük projeler konut fiyatlarını yükseltti!

Kentsel dönüşüm ve büyük projelerin devam ettiği İstanbul'da Çatalca, Ankara'da Kızılcahamam ve İzmir'de Karaburun'da konut fiyatları yükseldi. 




Sahibinden.com Emlak Endeksi'nde, kentsel dönüşüm ve büyük projelerin devam ettiği İstanbul'da Çatalca, Ankara'da Kızılcahamam ve İzmir'de Karaburun, son bir yılda konut fiyatları en fazla yükselen ilçeler arasında yer aldılar. 

 

Ekim ayı konut fiyatları verilerine göre;  kentsel dönüşüm projelerinin ön plana çıktığı İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde satılık konutların metrekare fiyatları geçen yılın aynı döneme oranla yüzde 16,2 ve yüzde 15,5 artış yaşandı. 

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Ankara'da satılık konutların metrekare fiyatlarında Kızılcahamam, geçen yılın aynı döneme göre yüzde 22,2 arttı, Kızılcahamam'ı, yüzde 15,4 artışla Beypazarı izledi.

 

İzmir'de ise bir süredir liman, kanal gibi projelerle anılan Karaburun'da, satılık konutların metrekare fiyatlarında son bir yılda yüzde 28,8 artış göstermiş oldu.

 

Büyük projeler ve kentsel dönüşüm projeleri kiralık konut fiyatlarını da etkiledi.  İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin görüldüğü Sultangazi'de kiralık konut metrekare fiyatları son bir yılda yüzde 11,2, üçüncü havalimanının yer alacağı Arnavutköy'de ise kiralık daire fiyatları yüzde 8,4 artış gösterdi. 


Geri Dön