29 / 03 / 2024

Kentsel Dönüşüm Zirvesi, Bursa'da yapılacak!

Kentsel Dönüşüm Zirvesi, Bursa'da yapılacak!

İlki 26 Şubat’ta Adana’da gerçekleşecek “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”, Türkiye’nin kentsel dönüşüm sürecinin en önemli buluşmaları arasında yerini alıyor. Zirvenin bir sonraki durağı ise Bursa olacak.



Yapılan araştırmalar, 2050 yılına doğru, şehirlerde yaşayan nüfusun oranının %70’e yaklaşacağını gösteriyor. Modern şehirlerin ve kentsel dönüşümün önemini çok daha artıran bu tahmine göre, Türkiye’nin İstanbul başta olmak üzere birçok büyük şehri de bu şehirleşme sürecinden büyük ölçüde etkilenecek. Akıllı binalar, enerji tasarrufu, ekonomik şehirleşme, yeşil teknoloji gibi birçok kavramın gündeme oturmasına neden olan bu süreç, ülkemizde de çok ciddi ele alınmaya ve özel sektörle kamu nezdinde önemsenmeye devam ediyor.


İşte bu dönüşümden yola çıkılarak geliştirilen “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”, hükümet yetkilerinden gayrimenkul şirketlerine, mimar ve mühendislerden yan sanayiye, yerel kamu temsilcilerinden fikir önderlerine, Türkiye’nin kentsel dönüşüm projelerinde yer alan tüm kesimleri bir araya getirerek dikkat çekmeyi başarıyor.


İLK DURAK ADANA

İlki, Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın ana sponsorluğu ve Emlak Konut GYO’nun destekleriyle 26 Şubat tarihinde  Adana  Sheraton Otel’de gerçekleşen zirvenin diğer sponsorları arasında, mobilya ve kapı donanımlarının yenilikçi markası Häfele, yonga levha ve MDF sektöründeki pazar lideri Yıldız


Entegre de yer alıyor.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’nın himayesinde gerçekleşen zirve, inşaat firmaları, müteahhit ve mimarlar gibi sektörün önemli isimlerin yanı sıra ulusal ve yerel hükümet yetkilileri, kamu, iş dünyası, medya ve fikir önderlerinin de bir araya geldiği 3 panelden oluşuyor.



MODERN ŞEHİRLER İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART!

Adana başta olmak üzere Türkiye’de çok önemli projelere imza atan Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ni ana sponsor olarak destekliyoruz. Zirvede modern şehircilik ve kentsel dönüşüm süreçlerinin gelişmesi adına önemli adımlar atılacağı düşüncesindeyiz” diyor. Modern şehirler için sadece akıllı binalar yapmanın yeterli olmadığını vurgulayan Özgümüş, “Aynı zamanda teknik, sosyal ve kültürel altyapıların da doğru planlanması şart. Bu nedenle kentsel dönüşüm projelerini önemsiyoruz” diye ekliyor.


Zirvenin bir diğer önemli destekçilerinden Hafele’nin İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun ise, “Adana, ekonomi, sanayi ve finans alanlarında Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yerini aldı. Şimdi, yeni bir kentsel yapılaşma modeli ile Türkiye’ye örnek olmaya hazırlanıyor” diyor. Bu sürecin bir parçası olmaktan memnuniyet duyduklarını paylaşan Uytun; “Adana halkının çağdaş standartlarda yaşam alanlarına kavuşması, yeterli kaynak kullanımı, özenli malzeme seçimi ve güçlü projelerle mümkün olabilir. Adana’ya yeni bir ticari hareket getirerek, bölgeye olan ilginin de artacağı kanısındayız” diye vurguluyor.


Yıldız Entegre İcra Kurulu Başkanı Hakkı Yıldız da böylesine önemli bir zirvenin sponsorları arasında yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Yıldız, “Gayrimenkul ve mobilya sektörlerine ürün ve hizmet üreten bir grup olarak, Türkiye’nin kentsel dönüşüm projelerini önemsiyoruz. Yıldız Entegre olarak ülkemizin modern şehirlerinin inşasında rol almanın aynı zamanda sosyal görev olduğu kanısındayız. Bu nedenle doğru planlanmış kentsel dönüşüm projelerini gönülden destekliyoruz” diyor.


“Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin Adana’dan sonraki adresi ise Bursa olacak. Antalya ve İstanbul’da da gerçekleşecek bu zirve, Türkiye’nin kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kentsel dönüşüm ve modern şehirler, son dönemde emlak ve gayrimenkul sektörünün gündeminin neredeyse tamamını kaplıyor.


Geri Dön