25 / 04 / 2024

Erwin Walter Graebner, Hilton Garden Inn Oteli'nin arkasındaki Örnektepe Mahallesi'ni yenileyecek!

Erwin Walter Graebner, Hilton Garden Inn Oteli'nin arkasındaki Örnektepe Mahallesi'ni yenileyecek!

Kentsel dönüşüm yasasının bu hafta içinde meclis gündemine yeniden gelmesi beklenirken yasa çıkmadan önce ilk kez bir yabancı yatırımcı dönüşüme ortak olacak



Sütlüce'de Hilton Garden Inn Oteli'nin yatırımcısı ve işadamı Alaeddin Babaoğlu'nun ortağı Alman Erwin Walter Graebner, otelin hemen arka bölümünde bulunan Örnektepe Mahallesi'ni yenileyecek. Graebner, içinde Almanya'da olduğunu gibi kreş ve parkların da olacağı mahalle konseptiyle bölgeyi yenileyerek 500 haneli yeni bir yer yaratacaklarını söyledi. Graebner ayrıca proje için ilk aşamadan 100-120 milyon dolar yatırım yapacaklarını anlattı. Projedeki binaların tamamı ise yeşil bina konseptiyle yapılacak. 


Türkiye ilgisi dededen geliyor 

Graebner'in Türkiye'ye olan ilgisi ise dedesinin Osmanlı döneminde mimar olarak Türkiye'ye gelmesiyle başlıyor. Dedesinin İstanbul'da görevi sırasında hayatını kaybettiğini ve yıllar sonra mezarını da Teşvikiye'de bulduklarını anlatan Graebner, Türkiye'nin yatırım potansiyeline inandığını söyleyerek "Kentsel dönüşümdeki projelerimize devam etmek istiyoruz. Bölge halkı kentsel dönüşüme çok istekli. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a giderek mahallelerinin dönüştürülmesini istemişler. Ahmet Bey de bizimle iletişime geçti. Biz de hemen çalışmalarımızı başlattık. Eylülde inşaat ve satışlar başlamış olur" dedi. Graebner'in ortağı Türk yatırımcı Alaaddin Babaoğlu ise hedeflerinin ilk olarak Türkiye'de oteller zinciri kurmak olduğunu, ancak finansal krizden sonra planlarını yenilediklerini söyleyerek bundan sonra kentsel dönüşüme odaklanacaklarını anlattı. Babaoğlu, Sütlüce bölgesindeki yeni dönüşüm projeleriyle de ilgilenebileceklerini anlattı.

Sabah


Geri Dön