29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde daire ve işyeri için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde daire ve işyeri için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde maliklere yapılan yardımlar arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşümde daire ve işyeri için kira yardımı alınabilir mi? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen yanıtlar..



Kentsel dönüşümde daire ve işyeri için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde maliklere yapılan yardımlar arasında kira yardımı da bulunuyor. Kira yardımı en fazla aylık 680 Türk Lirasını, yardım süresi ise en fazla 18 ay olup, aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor.


Anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabiliyor. 


Peki, Kentsel dönüşümde daire ve işyeri için kira yardımı alınabilir mi? Siz de "Bir dairem ve işyerim var, işyerimden de kira yardımı alabilir miyim?" diye soruyorsanız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen yanıtı inceleyelim:


Cevap: Afet Riski Altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunun uygulama yönetmeliği;


MADDE 16 – (7) Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından aynı kişiye hem kira yardımı ve hem de faiz desteği yapılamaz. Kira yardımından faydalananlar faiz desteğinden, faiz desteğinden faydalananlar ise kira yardımından faydalanamaz.’’ denilmektedir. Bu hükümlere göre daire ve işyeriniz için aynı finansal desteklerden yararlanmanız söz konusudur.


Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön