25 / 04 / 2024

Yeni satın alınan riskli ev için kira yardımı alınabilir mi?

Yeni satın alınan riskli ev için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan riskli binalar için hak sahipleri kira yardımı alabiliyor. Yeni satın alınan riskli ev için kira yardımı alınabilir mi? Kentsel dönüşüme giren evi yeni satın alan malikin hakları nelerdir?



Yeni satın alınan riskli ev için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde sağlanan finansal desteklerin arasında kira yardımı da bulunuyor. Kira yardımı için aranan bazı koşullar 2015 yılında değişti. 


Buna göre kira yardımı başvurularında riskli yapıda ikamet şartı aranacak. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahibi olanlardan sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılacak.


Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsamaktadır.


Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebiliyordu. Ancak, kentsel dönüşüm kira yardımındaki bu "5 aylık toplu ödeme"den de vazgeçildi. 


Peki, yeni satın alınan riskli ev için kira yardımı alınabilir mi? Kentsel dönüşüme giren evi yeni satın alan malikin hakları nelerdir? Hak sahibinin kira yardımı ödemeleri devam ederken riskli olarak tespit edilmiş yapıyı/arsayı satması durumunda yeni malik kira yardımı başvurusunda bulunabilir mi? Eski malikin kira yardımı ödemeleri durdurulur mu?


Yeni malik 2015 yılı Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzuna göre ikamet şartını sağlamadığı için kira yardımı başvurusunda bulunamaz. Eski malike yapılan kira yardımı ödemeleri ise devam eder.



Kentsel dönüşüm 2015 yılı kira yardımı ödemeleri soru ve cevapları!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön