24 / 04 / 2024

Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi verdi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sabah saatlerinde çıkan yangın sebebiyle iş yerlerinde hasar meydana gelen Kasaplar Çarşısı'nda incelemede bulunmak içim Kızılcahamam'a geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, olaya ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere Kızılcahamam Belediyesinde düzenlenen toplantıya katılım gösteren Bakan Murat Kurum, Kaymakam ve Belediye Başkanı ile diğer yetkililerden çalışmalara ilişkin bazı bilgiler aldı. Kurum daha sonra olayın yaşandığı Kasaplar Çarşısı'na geçen Kurum, yanan iş yerlerinde incelemeler yaptı.

Esnafı ziyaret ederek "Geçmiş olsun" dileklerini ileten Kurum vatandaşın taleplerini de dinledi.

Kızılcahamam da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

 

- "15 iş yeri tamamen yandı"

 

Alandaki incelemelerden sonra basın mensuplarına açıklamalardan bulunan Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda saat 05.00 civarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında 15 iş yerinin tamamen yanarak hasar gördüğünü belirtti.

Bakan Murat Kurum, enkaz kaldırma çalışmalarının başlatıldığını belirterek herhangi bir vatandaşın can kaybına ya da yaralanmasına sebep olmayacak şekilde ekiplerin olaya müdahil olduklarını söyledi.

Olay sebebiyle esnafın maddi zarara uğradığını, bu nedenle hasar tespit çalışmalarının da yapıldığını dile getiren Murat Kurum, en kısa zamanda vatandaşın yaralarının sarılacağını belirtti.

Kızılcahamam da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!


- Esnafa 3 milyon 300 bin lira yardım verilecek

Kurum açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm Kızılcahamam'ıza, hemşehrilerimize geçmiş olsun dilekleri var. Yapılması gereken tüm işlerin yapılması talimatını bizlere verdiler. Bu çerçevede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 300 bin lira, İçişleri Bakanlığımızdan 1 milyon lira, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 2 milyon lira desteğimizi esnafımıza vereceğiz. Esnafımızın gerek zarar ziyan noktasında gerek bu süreçten sonraki kira yardımı, taşınma yardımı noktasında süreci birlikte yürüteceğiz. Buraya da inşallah Kızılcahamam'a yakışır bir şekilde yeni iş yerlerimizi yapacağız. İnşa sürecini Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız yapacak. Tüm süreçleri vatandaşımızla, Belediyemizle yürüteceğiz. İnşallah daha yeni, güzel, sağlam iş yerlerimizi en geç yıl sonuna kadar vatandaşımıza, Kızılcahamam'a kazandırmış olacağız."

Bakan Kurum, ayrıca kira ve taşınma konusunda esnafa gerekli desteğin de verileceğini belirtti.
Bu tür kazaların tekrarlanmaması temennisinde bulunan Bakan Kurum, Elazığ, Malatya,  İzmir  ve Giresun'da yaşanan afetler sonrası yaraların sarılması konusunda yapılan çalışmaların aynısının Kızılcahamam'da da yapılacağını dile getirdi.

 

Kirasını ödeyemeyene kaymakamlıklardan destek!


Geri Dön