18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde eksiklerimizi en aza indirmeliyiz!

Kentsel dönüşümde eksiklerimizi en aza indirmeliyiz!

İzmir'de meydana gelen deprem kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattı. Deprem kuşağında bulunan Türkiye'de, kentsel dönüşüm çalışmaları deprem yönetmeliğine göre planlanıyor. Sabah Gazetesi'nden Hasan Basri Yalçın bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm bilincini kaleme aldı. 



İzmir'de yaşanan şiddetli depremde çok sayıda bina yıkılırken 80'e yakın vatandaş hayatını kaybetti. Şehirde meydana gelen yıkımlar ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını yeniden gündeme getirdi. Sabah Gazetesi'nden Hasan Basri Yalçın, bugünkü köşe yazısında ülke genelindeki deprem bilincini kaleme aldı. İşte Yalçın'ın o yazısı...

Hepimiz bu gerçeği öğrendik. Türkiye deprem kuşağında bulunan bir ülke. Maalesef belli aralıklarla şiddetli depremler yaşıyoruz. 1999 yılından bu yana da hem hukuki hem idari tedbirler alanında birçok ilerleme yaşandı. Ama hala kat edilecek çok yolumuz var. Kentsel dönüşümden deprem bilincine kadar birçok alanda eksiklerimizi en aza indirmek zorundayız.

Dikkat ederseniz, 99 deprem yönetmeliğinden bu yana yapılan binalar depreme daha dayanıklı. Mümkün olduğunca tüm binaların bu yönetmeliğe uygun hale getirilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm projelerinin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu depremler bize hep hatırlatıyor. Uygulamayı artırmak, denetimleri sıklaştırmak kamu kurumlarının görevi.

Ama vatandaş olarak da hepimiz aynı bilinçle hareket etmek zorundayız. Yarın öbür gün "eyvah" dememek için deprem gerçekliğine uygun olarak kendi yaşamımızı ve ailelerimizi güvence altına almaya çalışmalıyız.

İzmir'deki dönüşüm projelerine bakanlıktan destek!


Geri Dön