19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası!

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası!

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası yaşanıyor. Gediz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasin Sezer, Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin'le 2 bin dava dosyasını inceledi.



Gediz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasin Sezer, Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin'le 2 bin dava dosyasını inceledi. Kentsel yenilemenin önündeki engeller belirlenerek, bir kitapta toplandı. Buna göre en büyük sorun tarafların bilgi eksikliği ve yetki karmaşası. Çözüm önerilerini de içeren eserle, kentsel dönüşüme ivme kazandırmak hedefleniyor İmar hukuku uzmanı Prof. Dr. Yasin Sezer, "İnsanların kafası karışık, hak kaybına uğramaktan korkuyorlar ve bu nedenle dönüşüme ya hiç sıcak bakmıyorlar ya da süreç içinde mahkemeye başvuruyorlar. Belediyeler ve inşaat sektörü de bu konuda tam olarak bilgi sahibi değil. 

Tüm bunlar bir araya gelince, dönüşüm sancılı ve ağır ilerliyor. Gerek depremsellik, gerekse imar hukuku yönünden yapıların önemli bölümü sorunlu olan  İzmir  gibi büyük kentlerde dönüşüme hız verilmesi gerekiyor" dedi.


Dünya


Geri Dön