24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde müteahhit seçimi!

Kentsel dönüşümde müteahhit seçimi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evini yeniden yaptırmak isteyen riskli bina maliklerinin evin yıkımından sonra evi yapacak müteahhite karar vermeleri gerekiyor. İşte kentsel dönüşümde müteahhit seçimi...



Kentsel dönüşümde müteahhit seçimi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evini yeniden yaptırmak isteyen riskli bina maliklerinin evin yıkımından sonraki adımları müteahhit seçimi yapmak oluyor.


Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Aksi halde, kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen vatandaşlar mağdur olabiliyor.


Peki, kentsel dönüşümde müteahhit nasıl belirlenir? Kentsel dönüşümde müteahhit nasıl seçilmeli, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İlk olarak seçtiğiniz müteahhitin güvenilir olması önem taşıyor. Güvenmediğiniz bir müteahhite evinizi emanet etmemenizde fayda bulunuyor.


Ayrıca, mutlaka bakılması gereken bir diğer husus ise bakanlıktan alınmış lisans belgesinin olup olmadığıdır. Müteahhitin, Bakanlıktan onaylı lisans belgesi bulunmuyorsa, kentsel dönüşüm kapsamında yapı inşa edemiyor.


Daha sonra bakılacak diğer noktalar ise şu şekilde sıralanıyor:


Bu işi yapılabilecek iş ve ekipmanı varmı?

Daha önce hiç benzer iş yapmış mı?

Müteahhitin finansal durumu nedir?


Gibi sorular, kentsel dönüşümden faydalanacak vatandaşın mağdur olmaması için araştırması gereken hususlar olarak karşımıza çıkıyor.


Müteahhitin finansal durumunun banka ile araştırılması daha faydalı oluyor. Çünkü banka seçilen mütehhite krediyi kullandırmadan önce, geçmişe dönelik olarak müteahhiti inceliyor. Herhangi bir açıdan finansal açıdan kötü bir durum söz konusu değilse, banka krediyi müteahhite veriyor.


Kentsel dönüşümde arsa payı!
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun!


Geri Dön