23 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme Avcılar modeli!

Kentsel dönüşüme Avcılar modeli!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ilçedeki kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalar yaptı. İşte Hançerli'nin o açıklamaları...



Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalar yaptı. Radyo Trafik gönüllü muhabirlerinin sorularını cevaplayan Turan Hançerli, “Yollarla ilgili çalışmalar hazırlık yaptık. Sahil Yolunda çok yakın bir zamanda ciddi bir çalışma başlayacak.” şeklinde konuştu. 1 ay içerisinde çalışmaların başlayacağını dile getiren Hançerli, “Mesela Cumhuriyet Caddesini komple İBB ile birlikte yeniledik. Erişilebilirlik kurullarına uygun, öncelikli olarak yaya yollarında, engelli, çocuk, yaşlı, anne herkesi dikkate alan bir tasarımla yepyeni bir cadde yaptık. Tüm kentte de erişebilirlik kurallarına uygun, kent dokusuna uygun çalışmalarımız devam edecek. Biraz yoğun süreci inşaat süreci bazı ekstra problemler çıkarıyor bunlar biraz zaman alacak.” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüme Avcılar modeli!

Ayrıca, Avcılar’da kentsel dönüşüm sürecinin çok hızlı bir şekilde yürüdüğünü ve neredeyse her sokakta yeniden yapılan binalar olduğunu dile getiren Turan Hançerli, “Bu binalardan kaynaklı kent içinde trafik biraz daha yoğun ve yoğun olacak gibi gözüküyor” diye konuştu. Avcılar Belediye Başkanı, önümüzdeki günler de de bundan kaynaklı kaçış yolu olarak gözüken yerlerde çok sıkıntı olabileceğini belirterek, sürücülerin bu noktalara girmemelerini tavsiye etti.

Kentsel dönüşüme Avcılar modeli!

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE AVCILAR MODELİ

Deprem bölgesi olan Avcılar’da deprem öncesinde yapılması gerekenleri önemsediklerini dile getiren Avcılar Belediye Başkanı, kentsel dönüşümde, Avcılar modeli diye ifade edilen bir sistem kurduklarını belirtti. Hançerli, Avcılar Modeli ismi verilen sistemi ise, kentsel dönüşümde yerinde, gönüllü ve uzlaşmaya dayalı bir sistem şeklinde niteledi. Avcılar Belediye Başkanı Hançerli sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu sistem kapsamında yaptığımız çalışmalar oldu. Önce problemleri saptadık. Gördük ki, kentsel dönüşümde, yenilenmede 3 ayaklı bir problemimiz var. Bunlar, imardan kaynaklı problemler, ekonomik sorunlardan kaynaklı; yani yapısını güvenli hale getirmek isteyen insanların mali problemler ve doğal bir ortaklıklar. Yapılarda en az 10 – 20 ailenin ortak olduğu binalar varmış bunun farkında değildik. Bu ortaklıklarda, aylık 50 liralık elektrik parasında bile uzlaşma problemleri varmış. En önemli sorun bu uzlaşmaydı. Bu 3 sorun ayağına da çözümler üreten yeni bir kentsel dönüşüm anlayışıyla Avcılar modeli kuruldu. Bu model sayesinde, geçmiş 7 yılda yapılan kentsel dönüşüm adediyle son 1 yılda yapılan kentsel dönüşüm adedi eşit hatta daha fazla.”

Avcılar’da yenilenmesi gereken 50 bin konutun şu ana kadar 6 binden fazlasının yenilendiğini dile getiren Turan Hançerli, 2021'de gerçekleştirilecek yenilemelerle rakamın 15 bini aşacağını dile getirdi. Avcılar Belediye Başkanı, 2029'a geldiğinde şu an plansız olan alanlar dâhil Avcılar’da insanların ölümlerine, yaralanmalarına neden olan risk taşıyan bina kalmayacağını söyledi.

 

Avcılar'da kentsel dönüşümde KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1'e düşürüldü!


Geri Dön