25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümle 14 milyon konut elden geçirilecek! 

Kentsel dönüşümle 14 milyon konut elden geçirilecek! 

Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde önümüzdeki 20 yılda 14 milyon konutun elden geçirilmesi planlanıyor.    



Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde önümüzdeki 20 yılda 14 milyon konut elden geçirilecek.Çoğunluğunda eski ısıtma sistemlerinin kullanıldığı bu yapılarda enerji verimliliği sağlanırsa büyük oranda tasarruf edilebilir. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Baymak Üst Yöneticisi Ender Çolak, kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde gelecek 20 yılda 14 milyon konutun elden geçirilmesi planlandığını belirtti. Çolak, "Çoğunluğunda eski ısıtma sistemlerinin kullanıldığı bu yapılarda enerji verimliliği sağlanırsa büyük oranda tasarruf mümkün. Ayrıca daha az elektrik harcayan ürünlerin kullanılması durumunda ise Türkiye, yılda yaklaşık 4-5 milyar dolarlık tasarruf edebilir." ifadelerini kullandı. 

Çolak, açıklamasında şunları söyledi:

2018'de Enerji Verimliği Direktifi (ErP) nedeniyle Türkiye'de kombi pazarında yüzde 10 küçülme yaşandı. 2019'da ise yüzde 15'e yakın bir küçülme öngörülüyor. Bu arada kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde önümüzdeki 20 yılda 14 milyon konutun elden geçirilmesi planlanıyor. Çoğunluğunda eski ısıtma sistemlerinin kullanıldığı bu yapılarda enerji verimliliği sağlanırsa büyük oranda tasarruf mümkün. Ayrıca daha az elektrik harcayan ürünlerin kullanılması durumunda ise Türkiye, yılda yaklaşık 4-5 milyar dolarlık tasarruf edebilir. Bu arada çatı tipi güneş paneli uygulamaların yaygınlaşması da çok önemli."


Geri Dön