26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümün bilinmeyenleri konuşulacak!

Kentsel dönüşümün bilinmeyenleri konuşulacak!

Kentsel dönüşümün bilinmeyenleri konuşulacak Türkiye Müteahhitler Birliği, Urban Land Institute (ULI) Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından 8-9 Kasım'da istanbul ve Ankara'da 'Kentsel Dönüşümün Bilinmeyenleri' konferansı düzenlenecek



Kentsel dönüşümün bilinmeyenleri konuşulacak Türkiye Müteahhitler Birliği, Urban Land Institute (ULI) Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından 8-9 Kasım'da istanbul ve Ankara'da 'Kentsel Dönüşümün Bilinmeyenleri' konferansı düzenlenecek.Konferansın ana konuları, 'yoğunluk ve planlama';'sürdürülebilirlik ve sağlıklı şehirler" ile 'dönüşümün sosyal etkileri'olacak. Konferansta Kentsel Strateji kurucu ortağı Ali Faruk Göksu, ULI Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Sağlıklı Kentler Girişimi Lideri Rachel MacCleery, ULI direktörlerinden Sara Hammerschmidt ve Yale Üniversitesi öğretim üyesi, AGA Public Realm Strategists Inc. kurucusu Alexander D. Garvin konuşmacı olacak. 


Kentsel dönüşüm konusunun uzunca bir süredir Türkiye'nin gayrimenkul sektörünün gündeminde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken ULI Türkiye Başkanı Ayşe Erktin, kentsel dönüşümde atılan adımlar, yapılan onca toplantı, konferans ve çıkarılan mevzuata karşın, konu ile ilgili kafa karışıklığı halen devam ettiğini söylüyor. Etkinliği bu karışıklığı biraz olsun gidermek üzere düzenlediklerini söyleyen Erktin, "Kentsel dönüşümde yoğunluk, sosyal etki, sağlıklı yaşam gibi başlıkları hiç tartışmadık. Amacımız bugüne dek konuşulmamış konuları kamuoyunun gündemine taşımak" diyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sadece İstanbul'da bin 100 hektarlık alanı, kentsel yenileme alanı olarak belirledi. Bu da içerisinde yaklaşık 150 bin kişinin yaşadığı, 50 bin haneye ve 20 bin binaya karşılık geliyor. Oysa deprem uzmanları gerçekleşme oranı her yıl yüzde 2 olan olası bir depremde, 30 bine yakın binanın zarar göreceğini öngörüyorlar. 


Ekonomist


Geri Dön