26 / 04 / 2024

Kepez Duraliler'in imar sorunu çözülecek!

Kepez Duraliler'in imar sorunu çözülecek!

Duraliler ve Avni Tolunay Mahallesi'nin imar sorununu çözeceklerini ilan eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, böylece Batı Çevre Yolu'nun yapımının da önünü açmış olacaklarını vurguladı.



Bugüne kadar 23 bin Kepezliye tapularını verdiklerini söyleyen Kepez Belediye Başkanı I Iakan Tütüncü; "Nasıl Altınova'nın 30 yıldır çözülmemiş imar sorununu biz çözdüysek, 15 yıldır bekleyen Varsak'ı çözdüysek, Duraliler'in imar sorununu da çözeceğiz. Artık tünelin ucunda ışık göründü." dedi. 

Duraliler Mahallesi sakinlerinin en çok istediği imar planını çalışmasında sona gelindiğini duyuran Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, bununla beraber yeni hizmetlerin de müjdelerini verdi. 

Yıllardır imar planlarının yapılmasını bekleyen Duraliler Mahallesi'ni ziyaret eden Tütüncü, seçimin hemen ardından bu sorunun çözüme kavuşacağını müjdeledi. 


"TÜNELİN UCUNDA IŞIK GÖRÜNDÜ"

Duraliler sakinlerinin en çok beklediği imar sorununu çözüme kavuşturacaklarını belirten Tütüncü, "İmar çalışması kararını belediyemizin meclisinden geçirdik. Ardından İçişleri Bakanlığından kamu yararı kararı alınması için müracaat yaptık. Gıda Farım ve Hayvancılık Bakanlığından da Toprak Koruma Kurulu kararım da aldık. 

İnşallah seçimler öncesinde İçişleri Bakanlığından kamu yararı kararını alarak, seçimler sonrası imar çalışması vapabilecek seviyeye geleceğiz." diyerek, imar çalışmasındaki süreci dile getirdi. 


"BATI ÇEVRE YOLU'NUN ÖNÜ AÇILACAK"

Avni Tolunay Mahallesi ile birlikte Duraliler'in imar sorununu çözeceklerini ilan eden Tütüncü, böylece Batı Çevre Yolu'nun vapımının da önünü açmış olacaklarını ifade etti. Bu iki mahallenin Kepez'in en güzel yerleşim yerlerinden biri olacağını belirten Tütüncü, "Konyaaltı'nda çok kaliteli inşaatlar yapılmakta ve yüksek bedellerde alıcı bulmakta. İnşallah imardan sonra da buralarda güzel konutlar, villalar yükselecek. Yapılan inşaatlar yüksek bedellere satılacak." dedi. 


AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ VE LOKAL Duraliler Mahallesi'ndeki sitelerin bulunduğu bölgeye cami sözünü de yerine getirdiklerini anlatan Tütüncü, hayırseverler aracılığıyla bu işi tamamlayacaklarını söyledi. Pazar alanına aile sağlığı merkezinin yapımı için önümüzdeki günlerde temel atacaklarını belirten Tütüncü, "Doktor evimize yakın olsun demiştik. Bu sözün gereğini yapma vakti geldi, önümüzdeki günlerde temeli atılıyor. Artık doktor Duraliler in merkezinde olacak. Ayrıca Duraliler'e Mesleki Edindirme Kursu ve Kadınlar Lokjıli'ni de vapacağız" dedi.



Antalya Son Haber 


Geri Dön