26 / 04 / 2024

Antalya'da imar sorunu çözülecek!

Antalya'da imar sorunu çözülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Duraliler Mahallesi’ndeki imar sorununu çözmek için çalışmalara devam ediyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Duraliler Mahallesi’ndeki imar sorununu çözmek için çalışmalara devam ediyor.  İmar Planlama çalışmalarında gelinen son durum hakkında Duraliler halkına bilgi aktaran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Duraliler’de herkesin memnun olduğu bir planlamayı hayata geçirmek için büyük bir hassasiyet ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. 

Duraliler’de Antalya Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla yürütülen imar planlama çalışmalarını başından beri bölge sakinleri ile beraber yapan Muhittin Böcek, ilk iki ziyaretini arazide Duraliler halkı ile bir araya gelerek yapmış ve vatandaşın taleplerini dinleyerek yerinde incelemelerde bulundu. Konu ile ilgili vatandaşlarla üçüncü kez bir araya gelen Muhittin Böcek, bu defa Büyükşehir Belediyesi’nde konuk ettiği Duraliler vatandaşlara teknik heyeti ile beraber bilgi verdi.

Planla ilgili bilgi verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan toplantıda Duraliler Mahallesi vatandaşlarına bölgenin imar planlarıyla ilgili bilgi aktarıldı. Toplantıya Başkan Muhittin Böcek, Genel Sekreter Yardımcısı Mimar Tuncay Sarıhan, Başkan Danışmanı Şehir Plancısı Alper Gökçay, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas, Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mehmet Hacıarifoğlu, meclis üyeleri, bürokratlar ve Duraliler halkı katılımda bulundu.

Başkan danışmanı gökçay süreci anlattı

Toplantıda ilk etapta Başkan Danışmanı Şehir Plancısı Alper Gökçay aracılığıyla çalışmaları süren imar planlarıyla ilgili bir sunum yapıldı. Alper Gökçay, yargı iptalleri nedeniyle plansız kalan bölge ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı. Yargı kararına konu edilen bir kısım alan için de yeniden kamu yararı alınması için hazırlık yapıldığını, mevcut kamu yararı olan alanla ilgili imar planı çalışmaların da son aşamaya geldiğini vurgulayan Alper Gökçay, halkımızı memnun edecek bir imar planının hayata geçirileceğini anlattı.

Bütün olanaklar seferber edilecek

Yapılan planlama çalışmasında, ana yol üzerinde ticaret alanlarının bulunacağını belirten Alper Gökçay, “İptale konu edilen planlarda vatandaşlar tarafından dile getirilen şikâyet ve istekler dikkate alınarak bu defa arka kısımda ağırlıklı olarak konut alanları yer alacak. Konut ağırlıklı bu kısımda ticaret zorunlu değil. İsteğe bağlı olarak kullanılabilecek şekilde halkımızın lehine ve esnek bir plan yaklaşımını benimsedik” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan; dava ile ilgili temyiz aşamasının devam ettiği bilgisini de aktaran Alper Gökçay, hukuki sürecin olumsuz neticelenmesi durumunda Başkan Muhittin Böcek’in talimatı ile yeni bir karar için bütün olanakların seferber edileceğini anlattı.

Herkes hemfikir olacak

Planlı, kurallı, kimlikli bir kent için görev yaptıklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, Duraliler imar planlamasına son derece önem verdiklerini ve bölge sakinlerinin memnun kalacağı bir imar planının hayata geçirileceğini söyledi. Duraliler’de herkesin hemfikir olduğu bir planlamayı hayata geçirmek için büyük bir özen ve gayretle çalıştıklarını belirten Başkan Muhittin Böcek, bölge halkının çok zaman kaybettiğini açıkladı. Başkan Muhittin Böcek, “Elimizde var olan kamu yararı kararı ile ilgili vatandaşımızın beklentisine bir an önce cevap vermek lazım. Diğer etap ile ilgili kamu yararı kararı çıkınca, orası ile ilgili çalışmalar da devam eder” dedi.

Kamu yararı için çalışma sürüyor

Başkan Muhittin Böcek, plansız kalan alanla ilgili kamu yararı kararı alınması için de çalışmaların sürdüğünü belirtti.

“Yeni bir davaya yol açacak kararlar almak istemeyiz” diyen Başkan Böcek, “Ben şahsım, imar komisyonu başkanım, meclis üyesi arkadaşlarım ve tüm çalışma arkadaşlarım bunların hepsine dikkat edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Toplantıya katılan vatandaşlar Başkan Muhittin Böcek’e yapılan imar planı konusunda inandıklarını ve güvendiklerini söylerken, Başkan Muhittin Böcek de bu güvene layık olmak için çalıştığını ifade etti.


Geri Dön