28 / 03 / 2024

Kepez Özgürlük Mahallesi'ndeki kapalı pazar yenilenecek!

Kepez Özgürlük Mahallesi'ndeki kapalı pazar yenilenecek!

Yeni şehir pattı hizmete giriyor Ağustos ayında hizmete girecek yeni şehir parkının bulunduğu Dokuma Fabrikası'nın karşısındaki Özgürlük Mahallesi'ni ziyaret eden Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, buradaki kapalı pazarı da yenileyeceklerini belirtti.



BAŞKAN TÜTÜNCÜ: 

Antalya İHA Kepez'in en modern mahallelerinden biri olan Özgürlük'ü ziyaret eden Kepez Belediyesi Başkam Hakan Tütüncü, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Bölge esnafını da ziyaret eden Başkan Tütüncü, Özgürlük Mahallesi'nin Kepez'in en eski ve en modern mahallelerden biri olduğunu söyledi. Başkan Tütüncü, "Antalya ölçeğinde değerlendirdiğimizde, altyapıda her türlü imkanın sunulmuş olması, imarının düzgün yapılmış olması burayı cazip kılıyor. Altyapılarını Ulus ve Yeşiltepe ile birlikte yeniledik. Doğalgazı teşvik için çalıştık. 

Eskiyen parkları yeniledik. Avni Çöllü ile Adıyaman Okullanna ek binalar kazandırdık, bahçelerini ve içlerini yeniledik" dedi.İmar planlamasından kaynaklı olarak yeni hizmet alanları yapamadıklarının altım çizen Başkan Tütüncü, Özgürlük Mahallesi sakinlerinin Dokuma Fabrikası'na komşu olmalarının avantajını yaşayacaklarını söyledi. Toplam 238 bin metrekarelik fabrika alanının tamamen halka açılması konusunda inisiyatif aldıklarım hatırlatan Başkan Tütüncü, "70 bin metrekarelik orman alanını, şehir parkı olarak sonbahar başında halkın kullanımına açacağız. Şehrin merkezinde yetişmiş ormanlığın olduğu keşfedilmemiş olan vahayı, yürüyüş yollan, spor alanları, dinlenme yerleri olarak kazandıracağız. Ayrıca fabrika binalarında, oyuncak müzesi gibi sosyal tesisler ve üniteler olacak" diye konuştu. 

Özdilek AVM'nin yanında açık bir yüzme havuzu olacağı da kaydeden Başkan Tütüncü, "Yakında temelini atacağız. Bu bölgelerde her yaştan ve kesimden insanın 6- 7 ay kullanabileceği bir tesis olacak" dedi. Özgürlük Mahallesi denince akla ilk gelen mahalle pazarının da 2016 yılında modernleştirileceğini duyuran Başkan Tütüncü, pazarın çevre mahallelere de hizmet vereceğini söyledi. Mayıs ayında inşası bitecek olan Yeşiltepe mahallesi sınırındaki Mimar Sinan Konferans ve Sergi Salonu içinde 5 yıldızlı nikah salonu olacağım hatırlattı. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön