25 / 04 / 2024

Kepez Varsak'ta 400 hektarlık alanın imar sorunu çözülecek!

Kepez Varsak'ta 400 hektarlık alanın imar sorunu çözülecek!

Başkan Hakan Tütüncü, Varsak bölgesinde tarım alanında kaldığı için imar haklarının kullanılamadığı 400 hektarlık alanının, imar problemini çözmek için çalışma başlattıklarını açıkladı.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak bölgesinin imarla alakalı problemlerini çözmeye devam ediyor.


Kepez Belediyesi,  Varsak’ın yüzde 45’i kapsayan bir alanda imar planlarındaki uyumsuzlukların, yapılaşmaya ilişkin sorunların çözülmesi ve üst ölçekli nazım imar planlarına uyum sağlanması için 11000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu hazırlamıştı.


Varsak’ı şehirleştirecek imar revizyonu 

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında, imar planı revizyonu oy birliği ile kabul edildi. İmar revizyonu, Varsak bölgesindeki Menderes, Esentepe, Demirel, Altıayak, Şelale, Ayanoğlu, Zeytinlik ile Gazi mahallelerini kapsıyor. Okul, cami resmi kurum alanları gibi yapı ve tesislerin yapılabilmesine imkân sağlayan imar revizyonu, bölge halkının sosyal donatı alanı ihtiyacına da cevap verecek.  Kanalizasyon, içme suyu, elektrik iletim hatlarının yer altına alınması ve internet gibi alt yapı hizmetlerinin yerine getirilmesinin önünü açan revizyon, parselasyon çalışmasını yaptıramayan bölge sakinlerinin imar beklentilerini karşılayacak. İmar revizyonu ile mevcutta 3 kat yapılaşan parsellere 4 kat yapılaşma, 20 metre altı, 20-30 metre arası yollara isteğe bağlı ticaret, 30 metre üstü yollara ise zorunlu zemin ticaret hakkı da veriyor.


400 hektarlık alanın imar problemi de çözülüyor


Başkan Hakan Tütüncü, tarihi imar revizyonundan sonra Varsak bölgesindeki 400 hektarlık alanının tarım alanı problemini çözmek için de kolları sıvadı.

 

Başkan Tütüncü, Zeytinlik Mahallesi’nde düzenlenen ve yoğun bir katılımın olduğu açık hava toplantısında bölge halkına, tarım alanındaki imar problemini çözeceklerinin müjdesini verdi.


Varsak'ın tarım alanı sorununu çözeceklerinin ve imarla alakalı sıkıntıları ortadan kaldıracaklarının sözünü verdiğini anımsatan Tütüncü, şunları söyledi: “Geçtiğimiz dönem, Varsak’ın tarım alanına dönüştürülen, imar parsellerinin sorununu çözecek imar planının yapılması için gerekli olan Kamu Yararı ve Toprak Koruma Kurulu kararlarını almıştık.  Varsak bölgesinin yüzde 45’ni kapsayan imar revizyonumuz, Büyükşehir Meclisi’nden geçti. Geçtiğimiz dönem 2B’den dolayı 400 hektarlık alana ilişkin Kamu Yararı ve Toprak Koruma Kurulu kararlarını alamamıştık. 2B engelinin ortadan kalkmasından sonra tarım alanında kalmasından dolayı imar haklarının kullanılamadığı ve 25 bin ölçekli nazım imar planında değişiklik gerektiren, 400 hektarlık alana ilişkin Kamu Yararı ve Toprak Koruma Kurulu kararlarını almak için çalışma başlattık. Belediye meclisimizde problemin çözümü için ilk adımı 2 ay evvel attık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve Ak Parti Antalya Milletvekillerimizle süreci Ankara'da takip ediyoruz. Bu sürecin neticesinde çok yakında Zeytinlik, Varsak Esentepe, Altıayak ve Gaziler’in yıllardır beklediği imar problemiyle alakalı sorunu ortadan kaldıracağız.”


Eğitim kampüsü Varsak’a değer katacak 

Varsak Şelale Mahallesi'ne eğitim kampüsü yapılacağına işaret eden Tütüncü,”Eğitim kampüsü, bu mahalleye çok yakın bir alanda 450 dönümlük bir araziye yapılacak. İçerisinde 17 ayrı lise, 3 ayrı spor salonu, kütüphane, yurt, yemekhane, kültür merkezi gibi sosyal tesisler olacak.  Her gün tam 20 bin öğrencinin geleceği eğitim kurumunu Varsak'a kazandırıyoruz. Geçtiğimiz yıl sözünü verdiğimiz eğitim kampüsü yatırım programına alındı.  İmar planını yapıyoruz.  Bu yılın sonunda dev eserin temelini atacağız.”  müjdesini verdi. 

Başkan Hakan  Tütüncü, Varsak’a sözünü verdikleri 10 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezinin de hizmete girdiğinin altını çizdi.  Tütüncü, Zeytinlik Mahallesi’nden geçen ve Altınova ile Varsak’ı bağlayan tek şeritli Atatürk Caddesi’ni de 4 şeritli bir yol haline getirdiklerini de sözlerine ekledi.

  

Kepez’i sırtımızda taşıyacağız 

Daha sonra toplantıda söz alan Ak Parti Antalya Milletvekili ve adayı Gökçen Özdoğan Enç de mahalle sakinlerine şöyle seslendi: “Kepez, Varsak hiç bir zaman bizi yarı yolda bırakmadı.  Önce ne yapılacaksa Kepez'e yapılacak.  Partimin Kepez'e vefa borcu var. Hem yerel seçimlerde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizi sırtlayıp götürdünüz. O nedenle Kepez hizmetin en iyisine layık.  İmar probleminin çözümünün takipçisi olacağım.  Kapı kapı dolaşarak, gerekirse kapılarda yatarak Varsak imar problemini çözeceğiz. Kepez bizi hep sırtında taşıdı.  Şimdi sıra bizde. Biz Kepez'i sırtımızda taşıyacağız.”

 


Antalya Akdeniz Güncel 


Geri Dön