29 / 03 / 2024

Kepez Varsak'ta imar revizyonu yapıldı!

Kepez Varsak'ta imar revizyonu yapıldı!

Kepez Meclisi’nde Varsak bölgesinin 10 yıldan fazla süredir bekleyen imar planı revizyonu yapıldı. Başkan Tütüncü, “Bu Varsak için devrim niteliğinde bir imar kararıdır” dedi.



Kepez Meclisi’nde gündeme 6’ncı madde olarak gelen Kepez Belediyesi Kentsel Tarım Müdürlüğü’nün Kepez ilçesi Varsak bölgesi Menderes, Esentepe, Altıayak, Şelale ve Zeytinlik mahallelerinin tamamını veya bir kısmını kapsayan alanlarda imar planları kapsamındaki uyumsuzluklarının ve yapılaşmaya ilişkin hazırlanmış olan imar planı revizyonu ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 6’ncı madde ile ilgili bilgi vererek,  Varsak’ta alınmış olan kararın önemli bir imar planı değişikliği olduğunu hatırlatarak, “2002 yılında planların 5 binlik ve binlik imar planların uyumsuzluğu neticesi yapılaşamayan , yapılaşma haklarını kullanamayan vatandaşın önündeki engellerin ortadan kaldırılmasına dönük bir imar çalışmasıdır. Varsak için devrim niteliğinde bir imar kararıdır. İmar problemlerinin ortadan kaldırılması için Antalya Büyükşehir belediyesi ile birlikte yaptığımız çalışmalar var. Varsak’taki dere yatağının ortadan kaldırılmasına yönelikte çalışmalarımız başladı” diye konuştu. 

 

İmar sorunu kalmayacak

Varsak’taki imar problemlerinin ortadan kaldırılacağın bildiren Hakan Tütüncü “Varsak’ın en önemli problemlerinden birisi de revizyon alanlarındaki yapılaşamama sorunuydu.  Problemin ortadan kaldırılmasına dönük olarak geçtiğimiz dönemde aldığımız kararlar vardı. 2B probleminin çömülememesinden dolayı eksik kalan bir şeyler vardı. Bir takım parsellerin kamu yararı kararları alınamamıştı. Ocak ayı belediye meclisimizde gerekli kararları aldık. 2015 yılı içerisinde Varsak’taki kent merkezinin problemi çözülecek eski dere yatağındaki yerlerde yapılaşamayan vatandaşlarımız vardı. Sorunları ortadan kaldıracağız. Bu gün  de devrim niteliğindeki 5 binlik ve birlik planlar arasındaki uyumsuzluğu ortadan kaldıran kararı alıyoruz” dedi. 

 

Kat artışları da gelecek

Varsak’ın bazı yererlerine kat artışlarının getirileceğini anlatan Hakan Tütüncü, “Varsak’ta ki yapılaşmayı farklı yerlere taşıyacağız. 2015 yılı tamamlanana kadar Varsak’ın beklemiş olduğu bütün imar problemlerini çözeceğiz. Varsak’a güzel bir belediyecilik hizmeti sunacağız. İktidara muhalefete teşekkür ediyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi imar komisyonundan geldiği şekli ile oy birliği ile kabul edildi. Mecliste ayrıca CHP Grup Sözcüsü Kadir Zeybek, geçtiğimiz haftalarda Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilerek öldürülen Özgecan Aslan ve 8 Mart Dünya Kadınlar günü haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

 

Yeterli çaba gösterilmiyor

Zeybek son 12 yılda kadınların geldiği noktaları anlattı. Zeybek, “Dünyaca ünlü yazarımız Yaşar Kemal’i kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun değerli yazarımızı unutmayacağız. Geçen haftalarda tam Türkiye’nin canını yakan Özgecan Aslan cinayetine tanık olduk. Bu vesile ile kısa bir sunum yapmak istiyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasındayız. Son 12 yılı veri olarak alırsak kadınların tüm kamu kurumlarında karar mekanizmalarında yerlerini erkeklerin aldığını üzülerek izledik. Kadınların siyasi alana erkeklere göre katılımı daha az. Hiçbir mesleki örgütün başkanı kadın değildir. Eğitimli, eğitimsiz kadın yaşamının her döneminde fiziksel, ekonomik, cinsel şiddete maruz kalıyor ülkemizde.  Bu konuda Türkiye olarak şiddetin azaltılması için yeterince çaba harcandığı söylenemez” diye konuştu.   

 

Antalya Gazete Bir


Geri Dön