29 / 03 / 2024

Antalya Varsak'taki imar sorunu çözüldü, konut yapılacak!

 Antalya Varsak'taki imar sorunu çözüldü, konut yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Varsak’ta tarım alanı vasfındaki bölgenin imar sorununu çözdüklerini açıkladı



Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Varsak’ta tarım alanı vasfındaki bölgenin imar sorununu çözdüklerini, Büyükşehir Meclisi’ne gelecek 1/25 binlik ve 1/5 binlik planlarla vatandaşın konut yapma taleplerinin önünün açılacağını müjdeledi.


Başkan Mustafa Akaydın, bürokratlarıyla birlikte Varsak bölgesinde mahalleleri ziyaret ederek, halkla buluştu. Akaydın, ilk olarak Varsak Kapalı Pazarı’nda esnafla kahvaltı yaptı. Muhtarlar, İl Genel Meclisi Üyeleri, Varsak Eski Belediye Başkanı Hüseyin Ayanoğlu ve ulaşım esnafı temsilcilerinin de bulunduğu kahvaltıya esnaf yoğun ilgi gösterdi. Esnafla sohbet eden Başkan Akaydın, sorunları dinledi. Akaydın, Altıayak Mahallesi’ni de ziyaret ederek, Altıayak, Esentepe, Karşıyaka mahalle muhtarları ile birlikte mahalle toplantısı düzenledi. Mahalle sakinlerine Büyükşehir Belediyesi’nin 3.5 yıllık icraatlarını anlatan Akaydın, soruları cevapladı.


KONUT YAPMANIN ÖNÜ AÇILIYOR


Varsak’ın en önemli sıkıntısı olan imar sorununun çözülme eşiğinde olduğunu söyleyen Akaydın şöyle konuştu: “Varsak’ta tarım alanı vasfında olup, mağdur olan bir bölüm var. Bunu düzeltmek için gerekli bürokratik süreç yeni bitti. Bölgeyle ilgili tarım kararı kaldırıldı, kamu yararı kararı alındı. Belediyemiz 1/25 binlik plan üzerinde çalışıyor. Zaman kaybetmemek için 1/5 binlik planı da yapıyoruz. Yakın zamanda bu planları Büyükşehir Meclisi’ne getireceğiz. Artık vatandaşın konut yapma taleplerinin önü açılıyor. Eskiden tarım alanı olduğu için yapılamayan yatırımlar, artık yapılabilecek. Ayrıca Varsaklı vatandaşlar 30 metrenin altındaki yollarda ticaret yapılamaz şeklinde bir duyum almışlar ve kaygılarını bana ilettiler. Korkacak bir şey yok. Kepez Belediyesi ile birlikte plan kararı alarak bu sıkıntıyı gideririz. İhtiyaç varsa ticarete 10 metrelik, 20 metrelik yolda ticaret yapmak mümkün olacak. Bu dedikodulara inanmasınlar.”


VARSAK’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK


Varsak Süleyman Demirel Bulvarı’nın Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna yeni geçtiğini ifade eden Akaydın, 2013 yılında bulvarı yeniden düzenleyeceklerini söyledi. Akaydın, “Süleyman Demirel Bulvarı’nın asfaltını yenileyip, kaldırım yapacağız. Peyzaj düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Bulvardaki çalışmalar bittiğinde Varsak’ın çehresi de değişecek” dedi.


KEPEZ’E İNSAN ODAKLI YATIRIMLAR


Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının çoğunluğunu Kepez İlçesi’ne yaptıklarını anlatan Akaydın, “Sakarya Bulvarı, Yeşilırmak Caddesi, Turizm Yolu, Kırciceği Caddesi’nde önemli asfalt çalışması gerçekleştirdik. İnsan odaklı yatırımlar yaptık. Habibler Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Kepez- Varsak halkından büyük övgü alıyor. Kepez ve Varsak’taki kadınlara yönelik spor merkezlerimizden ve ASMEK kurslarımızdan halk çok memnun. Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki çıraklarımız için Çıraklık Eğitim ve Sosyal Tesisi açtık. Burada çırakları yedirip, içirip, eğitiyoruz, sıcak yatak veriyoruz. Her sabah sanayide sıcak çorba dağıtıyoruz” diye konuştu.


ULAŞIM REFORMUNDAN HALK MEMNUN


Yaklaşık 50 bin nüfusu olan Varsak’ın sorunlarının önemli bir kısmını çözdüklerini ifade eden Akaydın, “Ulaşımla ilgili sıkıntılarınız vardı. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz ulaşım reformuyla bunu çözdük. Halk ve ulaşım esnafı diğer illere oranla daha kısa zamanda bu sancılı dönemi atlattı. Sıkıntılar şu an yüzde 70 oranında memnuniyete döndü. Sinekle ilgili sıkıntılar tüm Antalya çapında büyük ölçüde ortadan kalktı. Antalya gibi sulak ve serası bol bir kentte sinekle mücadele çok zor. Ancak çalışmalarımızla halkımız rahat bir yaz geçirdi” şeklinde konuştu.


SAHİPSİZ HAYVANLARA DOĞAL YAŞAM PARKI


Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ulaşım toplama merkezine kapalı durak sözü verdi. Vatandaşların sokak hayvanları ile ilgili bir soru üzerine Akaydın şu yanıtı verdi: “Sahipsiz havyanlar Antalya’nın ciddi sorunlarından. Kentte 10 bin sahipsiz havyan var. Sadece bizim değil ilçe belediyelerin de sorumluluğunda olan bir konu. Biz sahipsiz hayvanları kısırlaştırıyoruz. Ancak barınaklarımız yetersiz. 3 yıldır sahipsiz hayvanlara bir doğal yaşam parkı kazandırmak için çabalıyorum. Orman Bakanlığı’ndan yer istiyorum. Uzun uğraşlardan sonra nihayet tahsisi alabildik. 2013 yılında Kızıllı’da 10 bin hayvan kapasiteli bir doğal yaşam parkı yapacağız.”


AKAYDIN’A HİZMET TEŞEKKÜRÜ


Adalet Yurteri adlı vatandaş ise Başkan Akaydın’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Yurteri farklı bir siyasi görüşe sahip olduğunu belirterek, “Ben MHP’liyim. Ancak hizmetlerinizi beğeniyorum. Oğlum Akdeniz Üniversitesi’nde okuyor. Her gün sıcak çorba veriyorsunuz . Kızımı geçenlerde Habibler’deki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne götürdüm. Çok memnun kaldım. Işıklar, Güllük gibi kent içindeki düzenlemeler çok güzel oldu. Kent merkezinde yarattığınız doku çok hoşuma gidiyor. Mezarlık hizmetleriniz çok iyi. Bunlar için size teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 


Toplu ulaşım depolama alanında ulaşım esnafıyla da bir araya gelen Akaydın, ardından Şelale Mahalle Muhtarı Halil Gündoğdu’nun vefat eden kayınpederi İsmail Epçin’in evine taziye ziyaretinde bulundu.


Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön