23 / 04 / 2024

Kepez'de Vakıflar Meclisi takası onaylandı!

Kepez'de Vakıflar Meclisi takası onaylandı!

Vakıflar Meclisi, 5 bine yakın hak sahibinin tapu özlemini giderecek olan Kepez tarihinin en büyük takas işlemini onayladı.



Kepez'de, 2B'den sonra konut alanlarındaki Vakıf parsellerinde yaşanan tapu problemi de takas işlemi ile tarihin karanlık sularına gömülüyor. Kepez Belediye Başkan Hakan I ütüncü, 2014 yerel seçimlerinin hemen ardından Vakıf arazilerindeki gecekonduların tapu problemini "takas yöntemi" ile çözmek için çalışma başlatmıştı. 



Yaklaşık 6 ay süren çalışmalar sonucunda Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Antalya Defterdarlığı, konut alanındaki Vakıf parsellerinde gecekondusu olan mülk sahiplerinin tapu sorununu çözecek olan, 23 milyon lira değerindeki takas işlemi için mutabakata varmıştı. Vakıf arazilerini, Hazine mülkiyetine geçirerek, hak sahiplerine belli bir ücret karşılığında tapu vermeyi mümkün hale getirecek olan takas işlemi onaylanması için Ankara'ya gönderilmişti. 




VAKIFLAR MECLİSİ TAKASI ONAYLADI 

Vakıflar Genel Müdürü Dr Adnan Ertem, geçtiğimiz hafta makamında ziyaret ettiği Başkan Tütüncü'ye, onav verdikleri takas işlemini, Vakıflar Meclisi'ne gönderdiklerinin müjdesini vermişti. Ziyaretin ardından bir hafta geçmeden Vakıflar Meclisi'nin, takası onayladığının müjdeli haberi geldi. Başbakanlığın olurunun ardından takas için Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında protool imzalanacak. Daha sonra belediyeye bir protokolle devredilecek olan parseller, gecekondu yasası uyarınca hak sahiplerine, encümen marifetiyle belli bir ücret karşılığında tahsis edilecek. 



5 BİN KİŞİ DAHA TAPU SEVİNCİ YAŞAYACAK 

Başkan Hakan Tütüncü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "40-50 yıldır mülkiyet probleminin çözümünü bekleyen 5 bine yakın nemşerilerimiz, tapularını alacaklar ve kendi arsalarına imara uygun konutlarını yapabilecekler. Vakıf arazilerinde gecekondusu olan hemşehrilerimize ilaç gibi gelecek olan takasın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.



Antalya Son Haber


Geri Dön