25 / 04 / 2024

Kepez'e 300 konutluk yeni siteler yapılacak!

Kepez'e 300 konutluk yeni siteler yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in ilk döneminde biten TOKİ konutlarındaki hak sahipleri 5 yıldır alamadıkları tapularına kavuştu. Türel, bölgede 300 konutluk yeni siteler yapılacağını söyledi.



Önceki belediye yönetimi tarafından 5 yıl boyunca tapuların verilmemesini beceriksizlik olarak nitelendiren Türel, bölgede 300 konutluk yeni siteler yapılacağını söyledi.

Kepez İlçesi Güneş Mahallesi  TOKİ  Konutları’nda gerçekleşen tapu törenine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Antalya AK Parti Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Nevin Korkmaz Zor, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, tapuların CHP’li eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde 5 yıl boyunca verilmemesini eleştirerek, “Siz belediyeyi bir belediye başkanına teslim ediyorsunuz, oyunuzu veriyorsunuz, bize hizmet et diyorsunuz. O sizin yapılan binanızın tapusunu dahi verme gereğini hissetmiyor. Bu makamlar yan gelip yatma makamları değil. Çalışmak için insana hizmet etmek içindir” dedi.

1984 yılında kurulan TOKİ’nin 2002 yılına kadar Türkiye genelinde 43 bin konut yaptığını kaydeden Lütfi Elvan, AK Parti döneminde ise TOKİ aracılığıyla 640 bin konut yapıldığını anlattı. Kepez’de 300 yataklı Sütçüler Devlet Hastanesi’ni en kısa zamanda tamamlayarak hizmete açacaklarını kaydeden Lütfi Elvan, ayrıca 1000 yataklı büyük bir şehir hastanesini Antalya’ya kazandıracaklarını söyledi.


TEK KELİMEYLE BECERİKSİZLİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgenin gecekondudan modern konutlara geçiş sürecisi şöyle anlattı: “Toptancı hal olarak planlanmış mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait yaklaşık 500 dönümlük alanın 250 dönümünde toptancı hal faaliyet gösteriyor, kalan bölümde ise vatandaşlarımız gecekondularda hayatlarına devam ediyordu. 2004’te belediye başkanı seçilmeden önce geldiğimizde sizi çağdaş, modern konutlara kavuşturma sözü vermiştik. Verdiği her sözü tutan bir siyasetçi olmanın gururuyla o sonuca da ulaştık. 2007 yılında TOKİ ile bir protokol yaparak bulunduğumuz bölgede vatandaşlarımıza TOKİ konutları yapmak suretiyle onları ev sahibi yaparak gecekondulardan kurtaracağımızı söyledik. Çok hızlı inşaat başladı ve tamamlandı. 2009’da başkanlık görevim sona erdi. Maalesef konutlar bitmesine rağmen yıllarca konutlara yerleşmek için bekletildiniz, adeta çile çektiniz. Nedeni neydi? Ben neden bulamadım. Tek kelimeyle beceriksizlik. Bizim yapıp bitirdiğimiz konutlara bile sizi yerleştirmekte birkaç sene geciktirdiler. 27 Ekim 2011’de, noter kurası ile hak sahiplerine evlerini teslim ederek bu evlere yerleşmelerini sağladılar.”


TAPUYLA İLGİLENEN OLMAMIŞ

2014 seçimlerinde Antalyalıların tercihleriyle göreve tekrar geldiklerinde TOKİ konutlarında oturan 147 hak sahibinin halen tapularını almadıklarını gördüklerini ifade eden Başkan Türel, “Arkadaşlarıma neden bu tapuların dağıtılamadığını sordum. Bürokratik eksiklik mi var diye sordum. Cevap alamadım. Biz vatandaşımızın derdini çözmek için belediye başkanlığı yapıyoruz. Derhal verilmesini sağladık. Bizden önce bu tapuların verilmesiyle ilgilenen olmamış. Bu heyecan yaşanmamış. Heyecan olmayınca hizmet olmaz” dedi.


300 YENİ KONUT DAHA YAPILACAK

147 hak sahibinden, mükellefiyetini yerine getiren 106 vatandaşa tapu devri için çağrı yapıldığını ve 14 hak sahibine tapularını teslim edeceklerini kaydeden Başkan Menderes Türel, “406 lira tapu harcı olarak ödeyen vatandaşların derhal tapularını teslim edeceğiz. Mükellefiyetini yerine getirenleri sırasıyla tapularını vereceğiz. Tapularınız hayırlı uğurlu olsun” dedi. Toptancı hal alanına kadar olan bölümde hala bazı vatandaşların gecekonduda yaşadığını belirten Türel, gerekli imar değişikliklerini yaptıklarını, yaklaşık 300 civarı hak sahibi, aynı şekilde modern, çağdaş konutlarda ev sahibi yapacaklarını söyledi.


ANTALYA’YI ÇÜRÜMEYE TERK ETTİLER

Önceki yönetimin Antalya’yı 5 sene çürümeye terk ettiğini söyleyen Türel, şöyle konuştu: “Andızlı mezarlığı yanındaki hizmet binası 5 yıl çürümeye terk edildi. Neden yan gelip yatmaktan. Olan Antalyalılara oluyor. Bugün büyük bir mutluğunu tapu dağıtarak yaşarken aynı zamanda neden bu kardeşlerimiz senelerce bekledi diye kahroluyorum. Bizim denize indirdiğiniz deniz otobüslerini yürütemeyip çürümeye terk edenlere kahroluyorum. Göreve geldik şimdi her gün dolu olarak Kemer’e gidip geliyorlar. Bakanımızın destekleriyle şimdi Lara-Kundu tarafına da başlatacağız. Antalya’nın 5 senesini kaybedenler şimdi gelmişler utanmadan yeniden milletvekili adayı olarak Antalya’nın hizmetine talip oluyor. Dertleri hizmet mi hayır değil. Antalya’yı trilyonlarca zarara sokanlar, 36 ayrı dosyanın hesabını vermekten korkanlar kaçarak Ankara’nın yolunu gözlüyor. Bu hesapla milletvekili oluyor. Takdir milletin. Bu millet kimin nerede nasıl hizmet vermesi gerektiğini iyi bilir gereğini yapar. Hizmet binası 17 katrilyona ihale ettik. Yüzde 60-70’ini de tamamlamıştık. Ondan sonra bir çivi çakmadılar çürümeye terk ettiler. İçinden birçok inşaat malzemesi çalındı. 17 milyona tamamlayacağımız hizmet binasını 21 milyona yeni bir ihale etmek zorunda kaldık. Yazık değil mi? Bunlar sizin paralarınız. Şimdi milletvekili adayı olanlar bu hesaplardan kurtulacaklarını sanıyorsa yanılıyor. Göreve geldiğim ilk gün söyledim. Bu hesaptan kaçmaya çalışanlara ininize kadar kovalayacağım dedim.”

Konuşmaların ardından 147 hak sahibinden tapu harçlarını yatırarak tapu almaya hak kazanan 14’üne tapularını Bakan Elvan, Başkan Türel ve Başkan Tütüncü verdi.


Ayyıldız Toros 


Geri Dön