27 / 04 / 2024

Kepez'in batısındaki mahallelere imar müjdesi!

Kepez'in batısındaki mahallelere imar müjdesi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hizmet değerlendirme toplantısında ilçenin batısındaki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Tütüncü, Kepez'in batısındaki mahallelere imar planı, doğalgaz, semt pazarı ve kent parkı müjdesi verdi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hizmet değerlendirme toplantısında ilçenin batısındaki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.


Şafak Mahalle Muhtarı Yılmaz Kökçen'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Duraliler, Avni Tolunay, Yeşilyurt, Kepez ve Ünsal mahalle muhtarları katıldı. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün yanı sıra toplantıya yardımcıları Sebahat Adanır, Mustafa Özsoy, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Kentsel Tasarım, Emlak ve İstimlak, Zabıta birimlerinin müdürleri, meclis üyeleri, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş katıldı.


KEPEZ’İN BATISI İMARINA KAVUŞUYOR 

 Tütüncü, muhtarların taleplerinin değerlendirildiği toplantıda son 1 yılda söz verilip de yapılan ve yapılacak hizmetleri anlattı. Duraliler, Avni Tolunay ve Ünsal mahallelerine imar sözü verdiklerini kaydeden Başkan Tütüncü, "Avni Tolunay ve Duraliler'in 1/1000 ölçekli imar planları, Büyükşehir Meclisi'nden geçti. Büyükşehir Belediyemiz, bu bölgelerin 18 imar uygulaması çalışmasını başlattı. Ünsal Mahallesi'nin kuzey batı kısmını kapsayan 100 bin ölçekli ve 25 bin ölçekli nazım imar planları da Büyükşehir Meclisi'nde kabul edildi" dedi.


GÜLVEREN VE YEŞİLYURT’A DOĞALGAZ

 Duraliler Mahallesi'ne söz verdikleri aile sağlığı merkezini de tamamlayarak hizmete açtıklarını aktaran Tütüncü, bu yıl 3 mahallede de doğalgaz hattı çalışması yapılacağını vurguladı. Başkan Tütüncü, "Karşıyaka, Gülveren ve Yeşilyurt mahallerimiz bu yıl doğalgazla buluşacak. Böylece Kepez'de doğalgaz olan mahalle sayısı 15'e çıkacak. Emek Mahallesi'nde ise doğalgaz hattı çalışması tamamlandı. Yeşilyurt ve Gülveren'e doğalgazı getirme sözümüzü tutmuş olduk" diye konuştu.


ŞAFAK’A KAPALI PAZAR

 Şafak Mahallesi'nde kapalı pazar yapılacağını da vurgulayan Başkan Tütüncü, bölgedeki hizmet talebini karşılamayan Tek Sarnıç Parkı'nı, yeniden revize ederek, içerisinde masal parkının da olacağı kent parkı haline getireceklerine değindi.

 Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de devam ettiğine değinen Başkan Tütüncü, yeni yol açma, asfalt, kaldırım ve park çalışmalarının da devam edeceğini kaydetti. Mahalle muhtarları hizmetlerden dolayı Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti.


Antalya Hilal



Haber Antalya İleri Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’in batısındaki mahallelere imar planı, doğalgaz, semt pazarı ve kent parkı müjdesi verdi.


Kepez Belediyesi’nin, hizmetlerinin değerlendirildiği bölge muhtarları toplantısı 4. oturumla devam etti. Duraliler, Avni Tolunay, Yeşilyurt, Kepez ve Ünsal mahalle muhtarların yer aldığı toplantıya Şafak Mahalle Muhtarı Yılmaz Kökçen ev sahipliği yaptı.


Başkan Hakan Tütüncü, toplantıya Başkan Yardımcıları Sebahat Adanır, Mustafa Özsoy ile Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Kentsel Tasarım, Emlak ve İstimlak, Zabıta birimlerinin müdürleri, Meclis Üyeleri, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş’le katıldı.

Tütüncü, muhtarların taleplerinin değerlendirildiği toplantıda son 1 yılda söz verilip de yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı.


Kepez’in batısı imarına kavuşuyor  


Duraliler, Avni Tolunay ve Ünsal mahallelerine imar sözü verdiklerinin altını çizen Tütüncü, “Avni Tolunay ve Duraliler’in 11000 ölçekli imar planları, Büyükşehir Meclisi’nden geçti. Büyükşehir Belediyemiz, bu bölgelerin 18 imar uygulaması çalışmasını başlattı. Ünsal Mahallesi’nin imarsız olan kuzey batı kısmını kapsayan 100 bin ölçekli ve 25 bin ölçekli nazım imar planları da Büyükşehir Meclisi’nde kabul edildi.” bilgisini paylaştı.


Duraliler’de ASM sözü tutuldu


Tütüncü, Duraliler Mahallesi’ne söz verdikleri aile sağlığı merkezini (ASM) de tamamlayarak hizmete açtıklarını aktardı. Başkan Hakan Tütüncü, 3 aile hekiminin görev yapabileceği, belediye hizmet noktasının da olacağı ve 400 bin TL ederindeki tesisin belediye tarafından yapıldığının altını çizdi.


 Gülveren ve Yeşilyurt’a doğalgaz 


Bu yıl 4 mahallede doğalgaz hattı çalışmasının yapılacağını anımsatan Tütüncü, “Emek, Karşıyaka, Gülveren ve Yeşilyurt mahallerimiz bu yıl doğalgazla buluşacak. Böylece Kepez’de doğalgaz olan mahalle sayısı 15’e çıkmış oldu. Emek’de doğalgaz hattı çalışması tamamlandı. Diğer 3 mahallede önümüzdeki günlerde doğalgaz çalışması başlayacak. Yeşilyurt ve Gülveren’e doğalgazı getirme sözümüzü tutmuş olduk. 2017’de de Şafak, Ünsal gibi mahallelere doğalgazı getirmeyi hedefliyoruz.”  ifadesini kullandı.


Şafak’a kapalı pazar 


Şafak Mahallesi’ndeki açık semt pazarının üzerini kapatma sözünü yerine getirdiklerine işaret eden Tütüncü,“Şafak Mahallesi’nde kapalı pazarın yapım ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Mimari planı ve imar planı tamamlandı. 11 metre yüksekliğinde, 2 katlı şık bir kapalı semt pazarını Şafak Mahallesi sakinlerine armağan edeceğiz.” diye konuştu.


Kepez’in batısına kent parkı 


Başkan Tütüncü, bölgedeki hizmet talebini karşılamayan Tek Sarnıç Parkı’nı, yeniden revize ederek, içerisinde masal parkının da olacağı kent parkı haline getireceklerinin müjdesini verdi.


Muhtarlar belediyeden memnun 


Tütüncü, Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hiçbir sıkıntının olmadığını, her şeyin yolunda gittiğini söyledi.  Tütüncü, bölge mahallerindeki yeni yol açma, asfalt, kaldırım ve park çalışmalarının da devam edeceğini kaydetti.Bölge mahalle muhtarları yaptığı ve yapacağı hizmetlerden dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye, bürokratlarına ve meclis üyelerine teşekkür ettiler. 


Antalya İleri


Haber Antalya Beyaz'da şu şekilde yer aldı


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'in batısındaki mahallelere imar planı, doğalgaz, semt pazarı ve kent parkı müjdesi verdi.Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye hizmetlerinin değerlendirildiği bölge muhtarları toplantısı 4'üncü oturumla devam etti.Duraliler, Avni Tolunay, Yeşilyurt, Kepez ve Ünsal Mahallelerinin muhtarlarının yer aldığı toplantıya, Şafak Mahalle Muhtarı Yılmaz Kökçen ev sahipliği yaptı.Toplantıda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Duraliler, Avni Tolunay ve Ünsal Mahallelerine imar sözü verdiklerini anımsatarak, "Avni Tolunay ve Duraliler'in imar planları, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti. Büyükşehir Belediyemiz, bu bölgelerin 18 imar uygulaması çalışmasını başlattı. Ünsal Mahallesi'nin imarsız olan kuzeybatı kısmını kapsayan nazım imar planları da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi." dedi.İlçede bu yıl 4 mahallede doğalgaz hattı çalışması yürütüldüğünü belirten Tütüncü, Emek, Karşıyaka, Gülveren ve Yeşilyurt Mahallelerinin doğalgazla buluşacağını, böylece Kepez'de doğalgaz olan mahalle sayısının 15'e çıkacağını bildirdi.Şafak Mahallesi'ndeki açık semt pazarının kapatılacağını anlatan Tütüncü, kapalı pazar yapım ihalesinin ileriki günlerde gerçekleştirileceğini ve 2 katlı şık bir semt pazarı yapılacağını açıkladı. Başkan Tütüncü, Tek Sarnıç Parkı'nı yeniden revize ederek içinde masal parkının da olacağı kent parkı haline getireceklerini kaydetti.


Antalya Beyaz 


Geri Dön