25 / 04 / 2024

KEY iptal listesi ne demek?

KEY iptal listesi ne demek?

3320 sayılı Kanun'da belirtilen esas ve usuller dahilinde hak sahiplerine "Konut Edindirme Yardımı (KEY) yardımı yapılıyor. Peki, KEY iptal listesi ne demek? KEY iptal listesinde ismi olanlar ne yapacak?



KEY iptal listesi ne demek?

Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'na göre almakta bulunan Devlet Memurları ile diğer kamu görevlilerine kanunla veya kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kuruluşlarda çalışanlara ve T.C. Emekli Sandığından Emekli adi malüllük ve vazife malüllüğü aylığı almakta olanların kendilerine,


(10) ve (10)'dan fazla işçi çalıştıran işyerlerinde çalışan işçilere,


506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu ile aynı Kanun'un geçici 20. maddesine tabi ve 991 sayılı kanun ve Sosyal sigortalar Kurumuna devredilen sandıklar mevzuatına göre yaşlılık veya malullük aylığı bağlanmış bulunanlara,


3320 sayılı Kanun'da belirtilen esas ve usuller dahilinde "Konut Edindirme Yardımı" yapılıyor.


Konut Edindirme Yardımında hak sahibi olan kimseler, Emlak  Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin hazırladığı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahipleri Listesinde açıklanıyor.


KEY listesine http://www.keyodemeleri.com/ adresinden ulaşabiliyor. KEY sorgulama işlemi T.C. Kimlik Numarası ile yapılabiliyor. Peki, KEY iptal listesi ne demek?


KEY iptal listesi..

KEY iptal listesinde konut edindirme yardımında hak sahibi olmayan, başvuruları onaylanmayan ve hakları iptal edilen kimselerin isimleri yer alıyor.


KEY ödemeleri listesinde ismi olmayanlar bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. KEY itiraz dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


GÖREVİ :

ÜNVANI :

ADI VE SOYADI :

BABA ADI :

DOĞUM YERİ VE TARİHİ :

SİCİL NO :

EMEKLİ SİCİL NO :

T.C.KİMLİK NO :

ÖZÜ : Konut Edindirme Yardımı


………………….....… KURUMUNA


Kurumunuzda ……/……/…… tarihinden ……/……/…… tarihine kadar çalışmaktaydım. Mülga 3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun uyarınca yukarıdaki tarihleri arasında adıma konut edindirme yardımı tahakkuk ettirilmiştir. Anılan tarihlerde adıma konut edindirme yardımı yatırılmasına rağmen 5664 sayılı kanun gereğince Resmi Gazete kanalı ile ilan edilen hak sahiplerine ilişkin listede ismim yer almamaktadır.


5664 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunun 3. maddesinin 2. fıkrasında “ Bu süre içerisinde hak sahibine ilişkin listenin bildirilmemesi mükerrer veya yanlış bildirilmesi halinde hak sahiplerine karşı sorumluluk ilgi kurum ve kuruluşa aittir.” Hükmüne yer verilerek kurumların sorumluluğu düzenlenmiştir. 


5. maddesi 2. fıkrasında ise; “Türkiye  Emlak  Bankası Anonim Şirketine iletilen listelerde isimleri yer almadığı halde, konut edindirme yardımına müstahak olduğunu ileri sürenlerin, ilanın yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde mülga 3320 sayılı Kanuna göre konut edindirme yardımı hesaplarını tahakkuk ettirmek ve ilgili bankaya devretmekle yükümlü olan kurum ve kuruluşlara başvurmaları halinde, adlarına daha önce konut edindirme yardımı yapıldığı hususunun her zaman düzenlenmesi mümkün olmayan nitelikteki belgelerle kanıtlanması veya bu durumun ilgili kurumların kayıtları ile anlaşılması kaydıyla, konut edindirme yardımı tutarları ilgili kurum veya kuruluşlarca hesaplanarak ilgililerin başvurusunu izleyen 2 aylık süre içinde 3 üncü maddenin birinci fıkrasında belirtilen formatta ve şekilde Bankaya bildirilir. Bu fıkraya göre hak sahibi olduğu tespit edilenlere yapılacak ödemelerde 3 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendine ilişkin hükümler uygulanır. 


Bu fıkrada belirtilen başvuru süresi geçirildikten sonra yapılan talepler ilgili kurum ve kuruluşlarca dikkate alınmaz.” hükümleri gereğince konut edindirme yardımı hesabını tahakkuk ettirerek ilgili bankaya bildirmekle yükümlü kurumunuzun gerekli düzeltmeyi yaparak ilgili ödemelerin yapılmasını sağlaması hususunda gereğini arz ederim….../……/....


Adı Soyadı     

İmza



KEY listesinde ismim var mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön