24 / 04 / 2024

KEY mağdurları çözüm bekliyor

KEY mağdurları çözüm bekliyor

Bin 414,41 TL'yi aşan KEY alacakları limit aşımı nedeniyle ödenmiyor



Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Ziraat Bankası'na KEY alacağı bildirilen ancak ödenmesi gereken azami miktarın üzerinde alacağı görünen hak sahiplerine, limiti aşan kısmın ödenmemesi nedeniyle bu kişilerin aylardır mağdur edildiğini söyledi.

Ayhan Çivi, KEY anaparalarında kuruş olmamasına rağmen Emlak Bankası'nca nema tutarlarının kuruşlu olarak hesaplanması sonucu bin 414,41 TL'yi aşan KEY alacaklarının limit aşımı nedeniyle ödenmediğini belirterek, "Hak sahiplerinin itirazlarına rağmen bu ödemeler hala yapılamamıştır. Emlak Bankası'nın hesaplama yönteminden kaynaklanan bir uygulamanın faturasının hak sahiplerine kesilmesi hukuka aykırıdır. Bu sorunun Ziraat Bankası'na verilecek bir yetki ile derhal çözülmesini talep ediyoruz" dedi.

"FAİZ ORANLARI YENİDEN HESAPLANMALI"

KEY ödemelerine yapılan itirazların değerlendirilmesinin 6 ay daha uzatılması sonucunda değişen bir şey olmayacağını dile getiren Çivi, 1987-1995 yıllarında çalıştığını kanıtlayan ve KEY yardımına almaya hak kazananlara ödeme yapılması gerektiğini kaydetti. Ayrıca, KEY ödemelerindeki nema tutarları 2008 yılının Şubat ayındaki faiz oranlarına göre hesaplandığını anımsatan Çivi, aradan 1 yıl geçmesine rağmen ödenecek tutarların sabit kaldığını, aradaki gecikme faizinin de ayrıca ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Geri Dön