26 / 04 / 2024

KEY ödemeleri 2014 sorgulama!

KEY ödemeleri 2014 sorgulama!

KEY ödemeleri 2014 sorgulama listesi bugün yayınlandı. 2014 Key ödemeleri kapsamında amaç toplanan paraları konut edindirme fonuna devredip çalışanların emekliliklerinde kolayca ev sahibi olmasının sağlanması...



1987 yılında yürürlüğe giren ve 1995 yılında yürürlükten kaldırılan şimdi tekrar düzenlenen KEY yani Konut Edindirme Yardımı, çalışanların ücretlerinden belli bir oranda paranın kesilmesiyle işleyen bir vergi sistemi. 


Amacı toplanan paraların konut edindirme fonuna devredilip çalışanların emekliliklerinde kolayca ev sahibi olması... Key ödemelerine ilişkin yeni liste yayınlandı. 


Key ödemeleri ne zaman?

Key ödemeleriyle ilgili yeni liste yayınlandı. 


Konut Edindirme Yardımı kanunu 

kapsamında eşlerden her ikisi de yardıma müstehak ise bu yardım aile reisine yapılır, geçiyor. Bu sebeple KEY aile reisine yapılıyor. 


Key hak sahipleri listesi 

sonucunda ödenmesi gereken paranın beklediğinizden az çıktığını düşünürseniz kanunda geçen durum şu şekilde;


Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketine iletilen listelerde isimleri yer almadığı halde, (KEY) Konut Edindirme Yardımı'na müstahak olduğunu ileri sürenlerin, ilanın yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde mülga 3320 sayılı Kanuna göre Konut Edindirme Yardımı hesaplarını tahakkuk ettirmek ve ilgili bankaya devretmekle yükümlü olan kurum ve kuruluşlara başvurmaları halinde, adlarına daha önce Konut Edindirme Yardımı yapıldığı hususunun her zaman düzenlenmesi mümkün olmayan nitelikteki belgelerle kanıtlanması veya bu durumun ilgili kurumların kayıtları ile anlaşılması kaydıyla, Konut Edindirme Yardımı tutarları ilgili kurum veya kuruluşlarca hesaplanarak ilgililerin başvurusunu izleyen 2 aylık süre içinde 3 üncü maddenin birinci fıkrasında belirtilen formatta ve şekilde Bankaya bildirilir. Bu fıkraya göre hak sahibi olduğu tespit edilenlere yapılacak ödemelerde 3 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendine ilişkin hükümler uygulanır. Bu fıkrada belirtilen başvuru süresi geçirildikten sonra yapılan talepler ilgili kurum ve kuruluşlarca dikkate alınmaz


Key listesi sorgulama sonucunda isminizi Ziraat Bankası'nda göremiyorsanız, ancak internet sitesi ya da Resmi Gazete'de görüyorsanız; Resmi Gazete'de ismi çıkanlar Emlak Bankası tarafından gönderilen bilgilerle oluşturulmuş. Ancak bankada kimlik numarası gerektiğinden TC Kimlik numarası olmayanlar yer alamamıs. 


KEY ödemeleri itiraz dilekçesi nereye verilecek?

İtirazlar, KEY ödentilerini bildirmekle yükümlü kurum ve kuruluşlara yapılacak. 


Dilekçe için tıklayınız


KEY  ödemeleri son liste!


Key ödemeleri hak sahipleri!



Key ödemeleri iletişim!

http://www.keyodemeleri.com/ 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön