19 / 04 / 2024

KEY ödemeleri şubat ayında başlıyor

KEY ödemeleri şubat ayında başlıyor

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, KEY ödemelerinin Şubat'ta başlayacağını söyledi



Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında gönderilen listelerdeki, yaklaşık 600 bin kişinin sicil ve kimlik numarasına ilişkin yanlışları, çözdüklerini, ödemelerde bu nedenle gecikme olmayacağını söyledi. Sayın, ‘'Sanıyorum 2 milyon kişiyi içeren listeyi, şubatta göndereceğiz. Ödemeler de şubat ayında yapılır'' dedi.

KEY hesaplarının tasfiyesi amacıyla geçen yıl 17 Aralık'ta çıkarılan kanun uyarınca, ilgili kurum ve kuruluşların, hak sahipleri listelerini 17 Ocak'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY birimine iletmeleri gerekiyor. Sayın, bu kurumların listelerini pazartesi gününe kadar gönderebileceklerini, ancak, kurumların düzeltmelere ilişkin listeleri 31 Aralık 2010'a kadar gönderme hakkının bulunduğu hatırlattı.

Kuruluşlarca bankaya gönderilen listelerde belirlenen hatalı bildirimler, banka tarafından 3 ay içinde ilgili kurumlara düzeltmeleri için iade edilecek. Hatalı bildirimlerin düzeltilmesi ile ilgili süre 31 Aralık 2010 tarihinde sona erecek.
Radikal


Geri Dön