18 / 04 / 2024

KEY ödemelerine ilişkin liste son bir kez daha yayınlanacak!

KEY ödemelerine ilişkin liste son bir kez daha yayınlanacak!

HÜKÜMET, Konut Edindirme Yardımı (KEY) için başvurmayan ya da hesapta parasını unutanlara son bir şans daha veriyor. KEY hesaplarında talep edilmeyen alacaklar son listenin ilan tarihinden itibaren 5 yıl sonra Hazine'ye devredilecek...



HÜKÜMET, Konut Edindirme Yardımı (KEY) için başvurmayan ya da hesapta parasını unutanlara son bir şans daha veriyor. KEY ödemelerine ilişkin liste son bir kez daha yayınlanacak. KEY hesaplarında talep edilmeyen alacaklar son listenin ilan tarihinden itibaren 5 yıl sonra Hazine'ye devredilecek. 


8 BİN KİŞİYE DAHA ÖDEME 


6 yıl önce başlayan ödemelerde binlerce kişi evrakları olmadığı için KEY ödemelerinden yararlanamadı. Bilgileri hatalı giren kuruluşların mağdur ettiği hak sahipleri ve KEY tutarım az bulanlar dava açtı. Meclis'te görüşülen torba yasada KEY'e ilişkin önemli bir düzenleme de yer alıyor. Yapılan ilamlar sonucunda talep edilmeyen alacaklar, Resmi Gazete'de yayımlanan son listenin ilan tarihinden 5 yıl soma Hazine'ye irad kayıt edilecek. KEY listesi en son Aralık 2013'te yayınlandı. Hak sahiplerinin, ödemelerini almaları için 5 yıllık zaman aşımı süresi bulunuyor. 


6 yıl önce başlanan KEY ödemeleri için hakkı olan kişilerin alacakları miktar belirlendi ve Resmi Gazete'de duyuruldu. Eksik belgeleri olanlar bu ödemelerden yararlanamadı. Bazı vatandaşlar SGK ve işyerlerinden geçmiş belgelerini talep etti. 8 bin kişiye daha ödeme yapılacak. 


Hazal Ateş 


Geri Dön