20 / 04 / 2024

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği eylem yaptı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği eylem yaptı

KTİMB, sorunlarının çözümü için hükümete ilettikleri talepler üzerinde bir çalışma başlatılmadığı gerekçesiyle eylem yaptı



Lefkoşa'nın iki ana girişinde iş araçlarıyla toplanan müteahhitler ve çalışanları, araçlarla başbakanlık önüne gitti.
Başbakanlık önünde basına açıklama yapan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Soner Yetkili, eylemlerini, ülkenin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörünü layık olduğu konuma taşımak ve sektörün önünü açmak için yaptıklarını söyledi. Yetkili, "Biz yollara çıkmamak için çok çaba sarf ettik.

Sektörünsorunlarına çözüm getirebilmek için neyin nasıl yapılması gerektiği konusunda somut paketler hazırlayıp ilgililere sunduk, ama olmadı. Sektör durma noktasına geldi. Hükümet sorunlarımıza çözüm üretene kadar da eylemlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Soner Yetkili, ayrıca 18 maddelik taleplerini de açıkladı. Bu talepler arasında, ülkenin fiziki ve imar planlarının hazırlanması, tapu devir harçları, stopaj ve KDV oranlarının makul seviyelere çekilmesi, ihalelerin KKTC'de açılması, inşaat sektörüne düşük faizli ve uzun vadeli krediler verilmesi, bütçenin yatırımlara fırsat yaratacak şekilde yeniden düzenlenmesi, KTİMB Yasasında talep edilen değişikliklerin yapılması, kira yasasının güncellenmesi, Mortgage yasasının uluslararası kriterlere uygun olarak çıkarılması, yapı denetimi ve malzeme denetiminin yapılmasının sağlanması gibi maddeler bulunuyor.

HAVA-SEN DE KTHY BİNASI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI
Hava-Sen üyeleri de, sendika üyesi 137 personel ile sendikasız 5 teknisyenin işlerine son verildiği gerekçesiyle Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) Lefkoşa'daki merkez binası önünde protesto eylemi yaptı.
AA


Geri Dön