29 / 03 / 2024

Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 35 artacak!

Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 35 artacak!

Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Avertiss Emlak Şirketi Direktörü ve İşadamları Derneği Başkanı Dengiz Kürşat, maliyetlerin yükselmesiyle Eylül ayından sonra konut fiyatlarının yüzde 35 artacağını söyledi.



Avertiss Emlak Şirketi Direktörü ve İşadamları Derneği Başkanı Dengiz Kürşat, Kıbrıs'ta inşaat sektörünün son durumunu anlattı. 

Kıbrıs ta konut fiyatları yüzde 35 artacak!

Kıbrıs Postası'ndan Burcu Ece Yılmaz'ın haberine göre, Girne’de son yıllarda gayrimenkule olan yoğun ilgi nedeniyle inşaat projelerinde artışın olduğunu söyleyen Kürşat, 6 ay önce vuran döviz krizinden sonra inşaat projelerinde duraksamaların yaşandığının altını çizdi. Döviz krizinin etkilerinin devam ettiğini kaydeden Kürşat, konut piyasasında ciddi bir daralma meydana geldiğini açıkladı.

2019 Ağustos-Eylül ayı itibariyle faizlerin makul seviyelere düşeceğini ifade eden Kürşat, faizlerin gerilemesiyle birlikte insanların tekrardan gayrimenkule yönelebileceğinin altını çizdi. Kürşat, “Kıbrıs’ta genellikle işler iyi giderken vatandaşlar konut satın alır. Ancak unutmamak gerekir ki işler iyi giderken fiyatlar da yüksektir” dedi. Konut satışlarında kampanyalı bir dönem olduğunu belirten Kürşat, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle Eylül-Ekim ayından sonra konut fiyatlarında yüzde 35’lik bir fiyat artışının yaşanmasını beklediklerini söyleyerek, “Şimdi konut almanın tam zamanıdır. Önümüzdeki dönemde fiyatların oldukça yükselmesi bekleniyor” diye konuştu.

KKTC Gayrimenkul Sektörü Analizi Raporu hakkında konuşan Kürşat, bugünkü raporla 6 ay sonra yayımlanacak rapor arasında dağlar kadar fark olacağını kaydetti. Kürşat, “Yayımlanan rapor bundan 1 yıl önce satın alınmış gayrimenkullerin, yapılmış olan devirlerin raporudur. 2018 Ağustos ayından sonra emlak satışlarında ciddi bir düşüş oldu. Piyasanın raporsal analizini ancak yaz aylarında görebileceğiz” diye konuştu.


Geri Dön